Klantspecifieke Twinfeeders voor Hosokawa

Recentelijk heeft Van Beek weer een ‘state of the art’ TwinFeeder mogen leveren aan Hosokawa Micron in Doetinchem. Het type Twinfeeder gebruikt Hosokawa als toevoerschroef voor hun Drymeister flashdroger. Vanwege de wisselende benodigde uitvoeringen, blijft het voor Van Beek een uitdaging om de TwinFeeder steeds weer klantspecifiek aan te passen. Tot volle tevredenheid van Hosokawa lukt dit Van Beek altijd, waardoor de relatie tussen beide bedrijven al meer dan 25 jaar teruggaat. Een relatie gebaseerd op kwaliteit, kennis, kunde en betrokkenheid van de medewerkers.

Proces
De TwinFeeder wordt bij Hosokawa Micron ingezet voor het voeden van hun flashdroger, de ‘Drymeister’ (DMR). Deze droger combineert drogen, malen en windziften en kan uit vochtig materiaal direct een ultrafijn poeder met een zeer smalle deeltjesgrootteverdeling produceren. Met twee in elkaar draaiende schroeven, aangedreven door één motor en tandwieloverbrenging, voert de TwinFeeder in een continu proces verschillende te drogen producten aan zoals visafval, zetmeel, rijstemeel, bierbostel, groenten- en fruitpulp en calciumcarbonaat. De capaciteit van de TwinFeeder varieert dan ook flink. Een TwinFeeder voor een laboratorium toepassing vraagt bijvoorbeeld een capaciteit van 40 liter per uur, terwijl een productiemachine voor organische kristallen wel 7600 liter per uur verwerkt.

Relatie
Roel Kneepkens, Sales Engineer bij Van Beek, vertelt: “Wij werken al sinds mensenheugenis samen met Hosokawa Micron. Toch blijft het een uitdaging voor Van Beek om de verschillende uitvoeringen die Hosokawa Micron nodig heeft te verwezenlijken. Ik werk graag samen met Hosokawa Micron als kritische klant, die iedere machine pas afneemt als de maatvoering en afwerkingsgraad door een inspecteur gecontroleerd is. Daar hechten we zelf ook veel waarde aan, want Van Beek staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid”.

Wouter van den Bergh, inkoper bij Hosokawa Micron B.V., vult aan: “Onze relatie met Van Beek gaat meer dan 25 jaar terug. Niet alleen vanwege de kwaliteit van de schroeftransportsystemen werken wij graag samen met Van Beek, maar ook vanwege de parate kennis en kunde van de medewerkers. Van Beek denkt als partner technisch mee. Zo waakt Van Beek er ook voor dat de uitvoeringen, die Hosokawa Micron nodig heeft, niet te veel uit de pas gaan lopen met voorgaande ontwerpen”.

Technische specificaties
De TwinFeeder kan een relatief kleine machine zijn, waarin de afdichtingen, lageringen en afdichtingsunit compact verwerkt zijn. Optioneel is een grote buffer- of woelerbak op de inloop gemonteerd. Afhankelijk van de benodigde capaciteit varieert de diameter van de schroeven tussen de 100 en 250 mm. Voor de afdichting kiest Van Beek voor een speciale V-ring seal of een stopbus(gland)pakking. Een axiale uitloop zorgt ervoor dat het product direct in de DMR gedoseerd wordt en dus direct in het proces wordt opgenomen.

De uitvoering is in RVS304 of RVS316, eventueel met een hygiënische afwerking zoals elektrolytisch gepolijst of hoogglans gepolijst (RA >0.8 µm). Een Atex uitvoering van de TwinFeeder en certificatie is mogelijk. Een andere optie is een verzwaarde uitvoering van de machine waardoor de TwinFeeder geschikt is voor 10 bar epsr (explosion proof shock resistant).

Over Hosokawa Micron B.V.
Hosokawa Micron B.V. in Doetinchem maakt deel uit van de Hosokawa Micron Group uit Japan en is gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van machines en complete systemen voor het mechanisch en thermisch processen van droge en natte poeders.

NAUTA-MIX in Haarlem, dat werd opgericht in 1923, onderhield al jaren nauwe banden met Hosokawa Micron in Japan, wat in 1982 resulteerde in het aankopen van NAUTA-MIX door Hosokawa Micron Japan. Een jaar later, in 1983, sloot Machinefabriek VRIECO zich aan bij de Hosokawa Micron Group en in 1987 werd Hosokawa Micron BV Nederland een feit. Werkend vanuit Doetinchem heeft Hosokawa Micron BV de beschikking over een nieuw en up-to-date pand waarin tevens de meest geavanceerde testfaciliteiten gehuisvest zijn.

Hosokawa Micron BV is gespecialiseerd in de poederverwerkende industrie met als core-business: Engineering, design, levering en service van systemen en hele plants voor (High shear) mengen, drogen, granuleren, malen, classificeren en afvullen en wegen van poeders en combinaties van bovengenoemde processen in de farmaceutische-, (fijn) chemische-, voedingsmiddelen-, cosmetische-, plastic- en metalen- en mineralen-industrie.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring