Avans-studenten versterken team van Van Beek

Avans-studenten versterken team van Van BeekVoor een half jaar laten ze de schoolboeken even in de kast staan en doen Max, Dirk en Daan praktijkervaring op tijdens een fulltime stage bij Van Beek. Ze werken ieder aan een eigen stageopdracht, maar over één ding zijn ze het eens: zo’n lange werkweek is wel even wennen.

Vroeg opstaan en lange dagen maken. Volgens de drie stagiairs hoort het erbij. “Je hebt die tijd ook wel nodig”, zegt Daan Mulder (19). Hij studeert Werktuigbouwkunde aan Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. In opdracht van Van Beek controleert en valideert hij berekenmodules, met name gericht op transportcapaciteit. “Er bestaat een module, maar die komt niet helemaal overeen met de praktijk. Daarom maak ik een revisie van de rekencalculator.”

Dat houdt in dat Daan in de eerste periode van zijn stage veel achter de computer zit. “Ik doe normenonderzoek en stel de module op. Zodra dat klaar is, test ik deze in het testomgeving.” Waar veel Werktuigbouwkundestudenten ontwerpopdrachten doen, is de opdracht van Daan gebaseerd op een onderzoek. Moeilijk? “Niet zozeer, maar omdat ik in het onderzoek berekeningen doe die nu nog niet tastbaar zijn, is het wel een uitdaging. Gelukkig is het onderzoek goed afgebakend dus ik verwacht dat ik het afkrijg.”

Max Schuurmans (23) richt zich op een compleet andere stageopdracht. Vanuit zijn studie Informatica is hij altijd geïnteresseerd geweest in databases omdat hij zich ook graag bezig houdt met Software Development. “Het ERP-systeem dat samenhangt met Pionus, Van Beeks eigen softwareprogramma, bevat enorm veel documenten. De zoekfunctie geeft die nu allemaal weer, maar uiteindelijk ga ik het systeem finetunen zodat je daadwerkelijk krijgt waar je naar zoekt.”

De prettige werksfeer is hetgeen dat Max het meest opvalt binnen Van Beek. “We werken allemaal hard, maar af en toe is er tijd voor een grapje. Dat haalt de druk van het werk af.” Waarom Max niet gekozen heeft voor een stage bij een ICT-bedrijf? “Van Beek heeft een eigen ICT-afdeling en daardoor zit je niet de hele dag alleen maar in de ICT-wereld, maar leer je ook bij over schroeftransporteurs en de verkoop hiervan.”

Naast Daan en Max, loopt ook Dirk van Giessen (19) stage bij Van Beek. Ook hij geniet zijn opleiding bij Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. Dirk studeert Technische Bedrijfskunde en houdt zich tijdens zijn stageperiode bezig met de afdeling logistiek. “Vijf jaar geleden verhuisde Van Beek en eigenlijk is de complete afdeling logistiek opgepakt en neergezet in het nieuwe gebouw. Ik ga kijken hoe dit efficiënter ingericht kan worden en ga ervoor zorgen dat de teamleider logistiek zijn eigen kantoor op de afdeling krijgt.”

Wat Dirk waardeert aan Van Beek is dat de communicatie binnen het hele bedrijf goed verloopt. “Alle afdelingen hebben goed contact met elkaar. Ik heb net een stageterugkomdag gehad op school en ik hoor van veel medestudenten dat dat niet vanzelfsprekend is.”

De drie stagiairs zijn dan wel druk met hun stage, tijd voor vrije tijd en hun bijbaan hebben ze nog wel. Max werkt in het weekend als kok bij De Efteling, Dirk speelt  drie keer per week basketbal en Daan geeft leiding aan elf- tot vijftienjarigen bij de scouting.

Tot eind januari lopen ze nog stage. Van Beek wenst jullie veel succes en plezier toe tijdens jullie stageopdrachten. We zien uit naar de eindresultaten!

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring