Van Beeks innovatieve SpeedClean in de race voor Accenture Innovation Award

Innovatieve reinigingsmethode voor schroeftransportsystemen bespaart veel werk

Van Beeks innovatieve schroevenreinigingsmethode SpeedClean dingt mee naar een prijs in de Accenture Innovation Awards. Het concept dat het reinigen van schroeftransportsystemen drastisch versnelt is geaccepteerd in de categorie smart manufacturing.

De Accenture Innovation Awards worden jaarlijks uitgereikt aan de meest innovatieve Nederlandse producten, diensten en concepten. Met de Innovation Awards geeft Accenture bedrijven en organisaties de erkenning die zij verdienen.

Het hoogtepunt is de uitreiking van de Innovation Awards op 30 oktober in DeFabrique in Utrecht. Tijdens deze finale reiken de vakjury’s de prijzen uit en wordt de winnaar van de Publieksprijs bekendgemaakt.

Sneller, beter en ergonomischer
Met SpeedClean gaat reinigen niet alleen sneller, maar ook beter en ergonomischer. Deze nieuwe methode is Van Beeks antwoord op de steeds strengere hygiënenormen voor de farmacie, cosmetica en vlees- en voedselverwerkende industrie.

Voldoet aan de strengste hygiënenormen
Het reinigen van machines heeft in deze sectoren prioriteit om te kunnen voldoen aan alle strenge hygiënische en aseptische eisen. Continu en zorgvuldig streven producenten naar een hogere snelheid in reiniging om kosten en claims te besparen. De SpeedClean is eenvoudig, maar revolutionair want in één verticale beweging heft de schroef zich in schoonmaakstand, inclusief lagers en afdichtingen.

Revolutionair ontwerp al bekroond tot procesinnovator
Fabrikanten reinigen machines doorgaans onder hoge druk of met stoom in combinatie met reinigings- en desinfecteermiddelen. Een veel gebruikte techniek om kosten te besparen in de procesindustrie is ‘cleaning in place’, ook wel CIP genoemd, waarbij machines zich automatisch van binnenuit reinigen. Bij een schroeftransporteur is CIP lastig. Het was vooralsnog zeer arbeidsintensief om een schroeftransporteur te reinigen, aangezien niet alle delen volledig toegankelijk waren. Hierin heeft Van Beek met haar ontwerp verandering gebracht. De SpeedClean is in oktober 2014 officieel geïntroduceerd op de vakbeurs Industrial Processing in Utrecht Nederland en werd daar bekroond tot procesinnovator.

Meer informatie over de SpeedClean vindt u hier
Stemmen op de SpeedClean kan hier
Meer informatie over de Accenture Innovation Awards vindt u hier

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring