Ik zit bij Van Beek echt op m’n plek, direct al vanaf dag één

Het was de bedoeling dat Marleen slechts drie weken ondersteuning zou bieden, maar na drie keer bijna afscheid te hebben genomen werkt Marleen ondertussen al 12 jaar bij Van Beek.

Marleen is projectleider. Ze vertelt enthousiast over haar baan: “Ik vind mijn werk zo leuk door de afwisseling. Je moet regelmatig op locatie bij de klant een transporteur inmeten, daarna teken ik een ontwerp in 3D. Ieder ontwerp is maatwerk en dus weer anders.  Zo blijft het dus altijd een uitdaging.” Bij ieder project blijft Marleen van het begin tot het einde betrokken en in contact met de klant. “Tot slot ben ik verantwoordelijk voor de eindcontrole in de fabriek. Het blijft leuk om dan te zien hoe het ontwerp is uitgevoerd.”

Van alle medewerkers in de metaalbranche in Nederland is slechts één op de tien een vrouw. Van hen is de meerderheid werkzaam in ondersteunende en administratieve functies. Slechts een klein deel van deze vrouwen (2,3%) heeft in de techniek ook daadwerkelijk een technische functie.

Dus Marleen, jij bent eigenlijk heel uitzonderlijk in je vak en in de branche?
 “Ja, ik had zelf ook niet verwacht in de techniek te gaan werken, als vrouw kom je niet vanzelfsprekend in aanraking met techniek, maar ik heb het nooit geschuwd. Gelukkig ook maar, want nadat ik mijn vmbo Brood en Banket-diploma had gehaald, dacht ik ‘Dit gaat ‘m niet worden!’ en koos voor een extra jaar op C-D niveau in metaal voor de opleiding MTS Werktuigbouwkunde.”

Kun jij je het voorstellen dat vrouwen niet voor een baan in de techniek kiezen?
“Jazeker, het is echt een mannenwereld. Sommige heren zijn er nog steeds niet aan gewend dat ze ook een vrouwelijke gesprekspartner kunnen treffen, ze verwachten het niet en gaan er dan vanuit dat ik een secretaresse ben. Dan wil ik een afspraak maken om in te meten en krijg ik de vraag: Wie komt er? Of: Wie breng je dan mee? Tja, mezelf natuurlijk! En in Duitsland zijn ze denk ik helemaal geen vrouwen gewend, want daar blijven ze mij soms hardnekkig aanschrijven met ‘Herr Verschoor-Muskens’.”

Tot slot verklapt Marleen dat ze een ‘eigen’ machine heeft, de Dino Bulkwagenvuller. Al 6 jaar is zij degene die deze mobiele verlader van bulkgoederen ontwerpt.  “Ik vind het ontwerpen van onze Dino’s geweldig leuk omdat ik dan verschillende technieken moet toepassen zoals elektrotechniek, pneumatiek, hydrauliek en natuurlijk werktuigbouwkunde. Ik zit bij Van Beek echt op m’n plek, direct al vanaf dag één”.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring