Interview Roel Kneepkens alias Mr. Bulktruckloader

„Dat je weet waar je over praat, is de kracht van alle verkopers hier“

Sales manager Roel Kneepkens kan aankomend jaar een jubileum vieren, want het is dan 12,5 jaar geleden dat hij bij Van Beek aan de slag ging. Hij heeft een brede technische achtergrond waardoor hij goed kan meedenken met zijn klanten.

Kneepkens is gemiddeld drie dagen op kantoor en twee dagen per week bij klanten op locatie aan het werk. “Dat zijn voornamelijk system integrators en grotere engineeringbureaus die eindgebruikers zoals Shell en DSM begeleiden in het opzetten van nieuwe productie plants en -lijnen.”

Dat betekent dus intensief overleg over plattegronden en bid books en gesprekken over hoe de schroeftransporteurs het beste kunnen worden ingepast. Meestal in Nederland en België, maar Van Beek verkoopt ook aan partijen in onder meer de VS en India. “Bij grotere opdrachten gaan we dan ook op locatie.”

Tijdens zijn studie aan onder meer de HTS in Tilburg deed Kneepkens de nodige praktische ervaring op in de werkplaats van ISCO Technics. Zijn afstudeeropdracht is gerust jaloersmakend te noemen. “De Efteling was toen nog bezig het technisch mogelijk te maken het park 365 dagen per jaar open te houden (wat inmiddels ook het geval is). Ik heb toen een bijdrage geleverd aan het opzetten van preventief onderhoud, zonder dat dit nadelig zou worden voor de bezoekers.”

Deze ervaring en zijn technische bagage komen goed van pas in zijn werk. “Als je op bezoek bent bij een koekjesfabriek zie je bijvoorbeeld al snel hoe het proces loopt en zo ben je een goede sparringpartner voor de klant. Dat je weet waar je over praat, is de kracht van alle verkopers hier.” Om het gevoel met de fabrieken zelf te houden bedient Kneepkens naast de system integrators ook enkele eindgebruikers, zoals bijvoorbeeld Perfetti Van Melle en Imerys Talc.

Sinds 2009 is Kneepkens ook het aanspreekpunt voor de Dino bulkwagenvuller. “Dat is een totaal andere wereld waarbij ik vooral met op- en overslagbedrijven en logistieke dienstverleners te maken heb. In de procesindustrie weten mensen vaak wel dat ze voor transport van vaste stoffen een schroef kunnen gebruiken. Maar bij overslagbedrijven en logistieke dienstverleners is een schroef niet het eerste dat te binnen schiet als ze big bags in een bulkwagen moeten laden. Zij zijn echt op zoek naar een passende verladingsmachine.”

‘Mr. Bulk Truck Loader’ is het alter ego van Kneepkens op social media. Dagelijks post hij interessante wetenswaardigheden of geinige berichten. Wilt u Mr. Bulk Truck Loader ook gaan volgen? U vindt hem hier op Facebook en Twitter

De grote diversiteit aan klanten bevalt Kneepkens goed. “Je hebt een mooie afwisseling van makkelijke en moeilijke vraagstukken. Klanten kunnen in Nederland zitten, maar ook in België, Ierland of Zuid-Korea. Het is ook fijn om betrokken te zijn bij processen die beginnen als een idee op papier en daarna realiteit worden in onze eigen werkplaats.”

Niet alleen daarom gaat Kneepkens elke dag met plezier naar zijn werk. “We hebben ook een heel prettig team om mee samen te werken. Op mijn eerste dag merkte ik al dat de ervaren collega’s een belangrijke bijdrage leveren aan de goede werksfeer die je bij Van Beek hebt. Ze vertellen graag over hun vak en vinden het alleen maar leuk om kennis over te dragen en advies te geven als dat nodig is.”

www.van-beek.nl

www.dino.nl

en social media Mr. Bulk Truck Loader

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring