Nieuwe trap maakt mobiele bulkwagenvuller Dino ergonomischer en veiliger

Ergonomische producten voorkomen gevaarlijke werkomstandigheden en verminderde arbeidsproductiviteit. Bij Van Beek staat ergonomie hoog aangeschreven en we blijven onze producten dan ook voorzien van de laatste ontwikkelingen op dit gebied. Marleen Verschoor, Mechanical Engineer bij Van Beek, nam om die reden de huidige trap voor bulkwagenvullers onder handen en wist deze om te toveren tot een nóg veiliger, ergonomischer en fraai ogende opvolger.

Plateau
De oude trap stamt nog uit de tijd van de allereerste Dino. Klachten zijn er nooit geweest en de trap heeft volgens Van Beek altijd prima gefunctioneerd. Toch was het tijd om deze te voorzien van een nieuw uiterlijk, zodat deze niet langer onder zou doen aan de moderne look die de bulkwagenvuller de afgelopen jaren heeft gekregen. “Bovenaan de trap is een extra plateau gekomen, waardoor het veiliger voor de operator is geworden. Voorheen moest je vanaf de bovenste traptrede de handlier van de beladingsbalg bedienen. Daar was ruimte voor verbetering, omdat je eerst half door de trap moest hangen. Nu is het ergonomisch verbeterd en kan de beladingsbalg gemakkelijk bovenaan de trap vanaf het plateau bediend worden”, zegt Verschoor.

Steviger en stabieler
Het plateau is overigens niet de enige verbetering op het gebied van veiligheid. Ook de traptreden zijn nu langer, hierdoor heeft een voet meer ruimte en staat de operator stevig en stabiel. Verschoor: “Deze handlier is een optie, maar omdat zeker driekwart van onze bulkwagenvullers met een beladingsbalg zijn uitgerust, hebben we ervoor gekozen om deze ook meteen te verbeteren.” Voor het nieuwe ontwerp zocht de Mechanical Engineer de samenwerking op met een industrieel ontwerper, het oog wil tenslotte ook wat. “Het lijnenspel van de trapleuning is dankzij de ontwerper nu meer gestroomlijnd, het is in dezelfde lijn als de Dino. Hij is met onze wensen en de bestaande trap aan de slag is gegaan. Ik heb weer naar andere veiligheidsaspecten gekeken en onder meer de traptreden langer gemaakt”, aldus Verschoor.

Oude trap nog leverbaar
Hoewel alle nieuwe Dino-modellen straks standaard voorzien worden van de nieuwe trap, is het oude model vooralsnog gewoon leverbaar. “Stel dat er klanten zijn, die het afgelopen jaar een nieuwe bulkwagenvuller hebben gekocht en nogmaals precies dezelfde willen bestellen, met de oude trap, dat kan dus nog gewoon”, stelt Verschoor. Door het slimme gebruik van dezelfde montagepunten is het ook mogelijk om de nieuwe trap te koppelen aan Dino’s die al eerder geleverd zijn.

De nieuwe trap bevindt zich momenteel in een ontwikkelingsfase, waarna een grondige testperiode volgt. Verschoor verwacht dat er minimale aanpassingen uit de testen voortkomen, wat betekent dat de trap vanaf mei verkrijgbaar is.

Heeft u interesse in een nieuwe trap voor uw Dino? Neem dan contact met ons op via info@dino.nl of per telefoon op +31 416 37 52 25.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring