SpeedClean draagt bij aan beter, eenvoudiger en sneller reinigingsproces

De farmaceutische, cosmetische en vlees- en voedselverwerkende industrie scherpen hun hygiënenormen continu aan. Speciaal voor deze sector heeft Van Beek een innovatieve, gepatenteerde reinigingstechniek voor schroeven ontworpen om zowel schroeftransporteurs als schroefwarmtewisselaars snel, goed en eenvoudig te reinigen. De SpeedClean draagt op efficiënte wijze bij aan het werken volgens de eigen hygiënenormen als ook de wettelijke algemene hygiënerichtlijn. Om te kunnen voldoen aan de voor de procesindustrie geldende strenge hygiënische en aseptische eisen, om zo de kans op besmetting te minimaliseren, is een goede reiniging van machines van cruciaal belang. Helaas zijn niet alle onderdelen vrij toegankelijk, waardoor het schoonmaken van schroeftransporteurs op momenten als een arbeidsintensieve klus kan worden gezien. Dankzij de SpeedClean van Van Beek zijn die tijden nu voorbij!

Beter, eenvoudiger en sneller
De innovatieve SpeedClean-techniek zorgt niet alleen voor een sneller verloop van het reinigingsproces, ook het inspecteren van de schroef kan nóg beter en eenvoudiger worden uitgevoerd. Sales engineer bij Van Beek, Peter Verhoeven, is vanaf het eerste uur betrokken bij de ontwikkeling van SpeedClean: “Om veiligheidsredenen moet de schroef eerst stilstaan voordat de behuizing geopend wordt, dat is onveranderd. Maar de traditionele manier van reinigen is vrij arbeidsintensief. Na het openen van de behuizing zijn het veelal de achterste delen van de schroeftransporteur, die lastig te bereiken zijn voor reinigings- en inspectiewerkzaamheden. Zie het als het reinigen van fietsspaken: je kunt niet niet soepel in één beweging overal bij. Dat is met een schroeftransporteur niet anders, maar door de SpeedClean-techniek nu wel verleden tijd!”

Geheel kantelbaar
De schroeftransporteur is eenvoudig los te koppelen door de verbinding naar de inloop eraf te halen. In één verticale beweging heft de schroef zich in schoonmaakstand, inclusief lagers en afdichtingen. Volgens Verhoeven is het unieke aan de gebruiksvriendelijke en ergonomisch ontwikkelde SpeedClean, dat de schroef na het openen van de behuizing in zijn geheel eruit kan worden gekanteld. “De productberoerende delen, de onderbak, bovenbak en schroef komen hierdoor los van elkaar te liggen. Het reinigen en controleren van de machine gaat hierdoor niet alleen sneller dan voorheen, maar ook grondiger”, aldus de sales engineer.

Altijd juiste uitlijning
Na het reinigen zakt de schroef weer terug in de behuizing. “De klant kan ervoor kiezen deze taak handmatig uit te voeren, maar voor de meer zware, grotere schroeven adviseren wij om de SpeedClean te voorzien van een motor. Dat is het mooie van maatwerk!”, aldus Verhoeven, die laat weten dat ongeacht de keuze de schroef altijd weer in de juiste uitlijning in de behuizing wordt teruggeplaatst.

Meer weten?
De SpeedClean is ontworpen door het eigen Research & Development team van Van Beek en we zijn dan ook trots dat deze nieuwe, innovatieve techniek inmiddels is gepatenteerd. Bent u nieuwsgierig geworden naar hoe de SpeedClean precies werkt? In onderstaande animatie laten we u graag zien hoe onze gepatenteerde reinigingstechniek voor schroeven ook voor uw schroeftransporteurs een efficiënte toevoeging kan zijn.

Vragen? Neemt u dan gerust contact op met Peter Verhoeven of één van zijn collega’s van het salesteam via +31 (0)416 37 52 25, zij vertellen u graag meer.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring