RB Intermodal zet Dino’s wereldwijd in

Op vier strategische plekken in de wereld vormen de Dino’s bij RB Intermodal een belangrijke en waardevolle schakel in het transportproces van bulkgoederen. Deze internationale en innovatieve supply chain dienstverlener, gespecialiseerd in droge vaste stoffen, biedt logistieke oplossingen voor met name de chemische- en mijnindustrie. Een toegewijde samenwerking tussen RB Intermodal en Van Beek brengt grensverleggende mogelijkheden tot stand.

“We hebben geïnvesteerd in Dino’s omdat deze turn-key machine eenvoudig te bedienen is en makkelijk uitgebreid kan worden met allerlei opties”, legt Onno Sturme van RB Intermodal uit. “Bovendien is de Dino een veilige oplossing voor het verladen van 25kg tot 1.000kg bigbags. Buiten het feit dat je investeert in een kwalitatief uitstekende machine, staat Van Beek altijd voor ons klaar met klantspecifieke kennis en een goede snelle service.”

Custom made
De type DR 300 RVS Dino’s voor RB Intermodal hebben een capaciteit van 45m³ per uur, een beladingsbalg aan de uitloopzijde en een stoffilter welke op het basisframe geïntegreerd is. Ook zijn de Dino’s voorzien van een afneembare opzetbak waardoor er een grotere hoeveelheid van het product gestort kan worden door een grotere buffering. “Daarnaast zijn deze bulkwagenvullers geschikt gemaakt voor meerdere voltages en zijn de motoren aangepast naar het land van plaatsing”, vertelt Roel Kneepkens, Sales Engineer bij Van Beek. “De machines zijn voorzien van RB Intermodals bedrijfskleur en allen verscheept in een 40ft zeecontainer. Maar ze passen ook prima in een vrachtwagen waardoor ze flexibel inzetbaar zijn.”

RB Intermodal transporteert met name poederproducten, waaronder veel talkpoeders. In Oman worden grondstoffen voor de olie-industrie verladen. Sturme: “Het betreft poeders met verschillende ‘grades’ maar het is niet noodzakelijk om de Dino’s tussentijds te reinigen. Voor onze toepassingen, met 4 à 5 ladingen per dag, volstaat de Dino perfect. Op een kleine storing na hebben we nog geen enkel probleem met de Dino’s gehad.”

De kracht van de Dino zit volgens Sturme in het feit dat deze volledig klantspecifiek samengesteld kan worden. “Van Beek ontwerpt de Dino’s voor ons zoals wij het voor ogen hebben, bijvoorbeeld met een speciale afzuiging”, vertelt Sturme. “Bij andere bedrijven is dat vaak niet mogelijk.”

Ambassadeur
In 2013 zag Sturme de Dino voor het eerst aan het werk bij een ander bedrijf en kwam zo in contact met Kneepkens. “Bij een bezoek aan Van Beek in oktober 2013 zijn de technische zaken doorgesproken en is de basis van de vier Dino’s voor RB Intermodal grotendeels gelegd.”, aldus Kneepkens. “Momenteel werken we samen aan een project voor nieuwe verladingsstations voor het vullen en lossen van containers. De samenwerking met RB Intermodal verloopt soepel waarbij zij zich tevens als uitstekende ambassadeur profileren. Via hen weten andere bedrijven Van Beek nu ook te vinden.”

Sturme vult aan: “Van Beek kenmerkt zich door een grote mate van betrokkenheid waarbij er met korte lijnen een passende oplossing aangereikt wordt. Er wordt met ons meegedacht en kunnen te allen tijde rekenen op hulp en ondersteuning. De expertise van Van Beek, met de kennis over onze bedrijfsprocessen, sluit naadloos aan bij onze wensen én die van onze klanten.”

Wilt u ook veilig en efficiënt verladen?
Kijk op www.dino.nl voor meer informatie of neem direct contact met ons op. 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring