Internationale allure Van Beek mede dankzij lokale verkoopagenten

Dino bulkwagenvullers, schroeftransporteurs, schroefwarmtewisselaars en alle daarbij behorende expertise van Van Beek Schroeftransport kennen wereldwijde faam. Of het nu Europa betreft of Azië: vanuit alle windstreken werkt Van Beek intensief samen met lokale verkoopagenten. Het zijn waardevolle krachten, voorzien van de juiste knowhow en bekend met de lokale afzetmarkt. “Om zo’n samenwerking succesvol te maken, moet het niet alleen commercieel kloppen, maar moeten verkoopagenten ook technisch wat in hun mars hebben”, zegt Roel Kneepkens, sales engineer bij Van Beek. Hoog tijd dus om deze internationale toppers eens in de schijnwerpers te zetten.

Stéphane Doucet, commercieel directeur bij Tripette & Renaud (Frankrijk)
Het in Frankrijk gevestigde Tripette & Renaud kent een lange geschiedenis. De bekende en erkende leverancier op het gebied van molenaarschap werd opgericht in 1836 en breidde zich jaren later met de afdeling industriële apparatuur uit tot de bulkindustrie. Het bedrijf heeft in alle gewesten verkopers, waardoor klanten beter en sneller bereikt kunnen worden. Doucet: “De samenwerking met Van Beek heeft sinds het begin in 2019 heel veel deuren voor ons geopend. De Dino is een mooie aanvulling op het assortiment dat we al boden, dus het was een mooie kans om ons portfolio uit te breiden. Bovendien kreeg Van Beek toegang tot de Franse markt, een win-winsituatie. De samenwerking is een groot succes! Van Beek staat altijd klaar om ons te helpen de juiste producten voor iedere klant te vinden.”

Oscar Bonet, algemeen manager bij Envisolid (Spanje en Portugal)
Het Spaanse agentschap Envisolid bemiddelt sinds 2017 Van Beek tussen Spaanse eindgebruikers en de Nederlands/Italiaanse leveranciers die Envisolid behartigt. De focus ligt met name op de verkoop van Dino bulkwagenvullers, zeefmachines, sluizen en kleppen van andere agenturen. Bonet: “Van Beek heeft een perfect assortiment. Zo is de Dino bulk truck loader bijvoorbeeld een uniek apparaat, dat geliefd is bij zowel logistieke bedrijven als de chemische- en plastic industrie. Wij waarderen de klantgerichtheid, de bereidheid compromissen te sluiten en de kwaliteitsgerichtheid. Tijdens onze samenwerking de afgelopen vijf jaar is duidelijk geworden hoe gestructureerd, behulpzaam en samenwerkingsgezind Van Beek is.

George Lee, directeur bij Compass Bulk Handling System (China)
Het in China gevestigde Compass breidde de bedrijfsactiviteiten begin 2000 uit, door een nieuwe divisie te openen, Bulk Handling. Sindsdien werkt de dealer vrijwel direct samen met Van Beek, een collaboratie die naar eigen zeggen over de lange termijn erg waardevol is gebleken. Lee: “Van Beek houdt zich vooral bezig met de high-end market, waar Compass ook in opereert. Hoewel de vraag in die markt vrij gelimiteerd is, blijft de vraag van jaar tot jaar wel stabiel. Daarnaast is het productportfolio van Van Beek persoonlijk toegesneden op onze klanten, iets wat bij andere Europese leveranciers vaak niet het geval is. Dat maakt hen een van onze meest essentiële zakelijke partners.”

Svetlana Shishakova, managing partner bij Lighthouse Technologies (Rusland)
Het in 2021 opgerichte Russische Lighthouse is sinds het prille begin actief als agent voor Van Beek. Shishakova: “Eerder werkten we samen met een leverancier die niet bij onze markt paste. Om die reden gingen we in zee met Van Beek, die bovendien een duidelijke marktbenadering en strategie heeft ontwikkeld. Al snel nadat we hun producten op de Russische markt hadden gepromoot, was er positieve aandacht voor.”

Echter, door het uitbreken van de oorlog in Oekraïne op 24 februari 2022 kwam voor Lighthouse een eind aan het ondernemerschap in Rusland. Zolang het huidige Russische regime aan de macht is en Rusland oorlog voert in Oekraïne hebben zij besloten zich niet actief op de Russische markt te begeven. Wel gaan de verkopen in Oekraïne door, ondanks de moeilijke situatie in dat land. Dus in Oekraïne blijft Lighthouse ook voor Van Beek actief. In plaats van hun zakelijke activiteiten in Rusland hebben ze hun middelen, tijd en energie dit jaar in humanitaire hulp aan Oekraïne geïnvesteerd via de hulporganisatie LifeLine Ukraine. Dankzij donoren hebben ze via hun netwerk in Oekraïne reeds 3.5 miljoen euro aan humanitaire hulp kunnen geven.

Frank Müller, eigenaar van Müller Consulting and Trading (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland)
Müller en Van Beek kennen samen een lange geschiedenis. Ruim 17 jaar geleden was de eigenaar van het in Duitsland gevestigde Müller Consulting and Trading werkzaam als verkoper voor Van Beek voor de Duitse markt. Müller: “In 2020 kreeg ik de kans om mijn eigen bedrijf door te ontwikkelen en ik herinnerde mij dat Van Beek mij ooit als agent voor de Duitse markt had gevraagd. Een mooie aanbieding die destijds niet met mijn toenmalig werk te combineren was. Ik was dan ook opgelucht te horen, dat ze nog steeds interesse in mij hadden. Naast Duitsland bedien ik inmiddels ook de Oostenrijkse en Zwitserse markt, waar ik grote kansen zie voor Dino bulkwagenvullers. Ook in die landen willen bedrijven steeds meer taken rondom opslag en vrachtafhandeling overnemen van hun klanten, taken waarvoor de Dino uitermate geschikt is.”

Ain Adamson, port logistics business consultant bij Okeanos (Estland)
Het in Estland gevestigde Okeanos is opgericht in 2004 en gespecialiseerd in het aanbieden van oplossingen met betrekking tot logistiek havenbeheer in de Oostzee. Van Beek en Okeanos leerden elkaar ruim drie jaar geleden via een gezamenlijke partner kennen. Het Estlandse bedrijf heeft als motto ‘Wereldwijd denken en lokaal handelen’ en wist, mede door die mindset, al enkele Dino’s in de Oostzee aan de man te brengen. Adamson: “Wij zijn zeer klantgeoriënteerd, wat we aanbieden moet voor onze klanten de best passende oplossing zijn. Om die reden komen we dan ook vaak uit bij Van Beek, de Dino bulkwagenvuller is een op zichzelf staande, fantastische machine. De aanschafkosten zijn relatief hoog, maar een Dino is zó degelijk en betrouwbaar, dat we alleen maar tevreden klanten hebben. Wereldwijd heeft men getracht om een goedkopere Dino na te maken, maar deze namaakversies blijven opmerkelijk genoeg altijd in de schaduw staan van het origineel. Wat dat betreft is de Dino echt uniek!”

Harry Yoo, directeur bij TOSOLtec (Zuid-Korea)
TOSOLtec werd opgericht in februari 2001 om totaaloplossingen te bieden aan klanten in de kunststofgerelateerde extrusie-, verpakkings- en randapparatuur en heeft diverse agentschappen, waaronder die van de Dino bulkwagenvuller. Yoo: “Er zijn veel petrochemische bedrijven in de Zuid-Korea en elk petrochemisch bedrijf produceert verschillende harsen met veel verschillende kwaliteiten. Harsen waar veel vraag naar is, worden na de productie in silo’s opgeslagen en rechtstreeks naar tankwagens getransporteerd. Deze silo’s zijn echter beperkt, dus wordt de rest van de harsen in big bags opgeslagen. Bij het transport tilt een heftruck twee big bags bovenop een tankwagen en een werknemer opent het onderste deel van de big bag bovenop een tankwagen. Het meeste van dit werk gebeurt buiten en is gevaarlijk voor de medewerkers, vooral in het hete zomerseizoen, waardoor er vaak ongelukken gebeuren. Alleen de Dino kan deze risicofactor wegnemen. Maar omdat onze klanten niet voor elk type hars een Dino kunnen hebben, moeten ze die na gebruik perfect reinigen. Door slechte reiniging kunnen verschillende harsen gemengd worden, wat een groot probleem is. Voor een snelle en eenvoudige reiniging produceert Van Beek transportschroeven met een oppervlakteruwheid Ra van minder dan 0,05 µm (spiegelglad), waardoor de Dino perfect ontworpen is om gemakkelijk te reinigen met perslucht of water.”

Hans Tønnesen, Sales Director bij Tekemas (Zweden en Denemarken)
Tekemas is opgericht in Kopenhagen in 1971, zij leveren op maat gemaakte poederbehandelingsoplossingen voor de voedingsmiddelen-, farmaceutische en voedingsindustrie, evenals voor de chemische en metaalpoederindustrie. De oplossingen van Tekemas onderscheiden zich door geavanceerde technologie, precisie, betrouwbaarheid en hoge kwaliteit. Tønnesen: “Wij zijn, net als Van Beek, zeer klantgericht en we benadrukken samenwerking met klanten en het begrijpen van hun behoeften als de basis voor een goed functionerend partnerschap, zodat we oplossingen bieden die een win-win situatie creëren. Tekemas’ partnerschap met Van Beek bestaat al tien jaar en we hebben niets dan lof voor zo’n goed georganiseerd bedrijf dat veel kennis heeft op hun gebied en deze graag delen met hun partners.

Remigiusz Buchowski, mede-eigenaar van PHU OZB (Polen)
PHU OZB is opgericht in 2011 en levert een verscheidenheid aan apparatuur voor bulk handling sector voor de Poolse markt. Buchowski: “De samenwerking met Van Beek is nog maar enkele jaren geleden begonnen. De oplossingen van Van Beek zijn van de hoogste kwaliteit die in de markt verkrijgbaar is. Hier hangt begrijpelijk dus ook een ander prijskaartje aan, maar zodra de klant “voelt” en ervaart met welke kwaliteit hij/zij te maken heeft, vraagt hij/zij nooit meer om een andere leverancier. Om een laatste “eindgebruiker” van DINO te citeren: “Het is elke euro waard die aan deze geweldige machine is besteed – het werken ermee is een puur plezier”.

 Ook interesse om internationaal dealer of agent te worden voor de Dino bulkwagenvuller van Van Beek Schroeftransport? Wij zoeken nog naar partners in ondermeer Italië, Turkije, Engeland, maar we gaan ook graag het gesprek met u aan over andere potentiële landen. Neem gerust contact met ons op door een e-mail te sturen naar Roel Kneepkens via kneepkens@van-beek.nl of te bellen naar +31 (0)416 37 52 25.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring