Jongeren interesseren voor techniek doen we samen

Met verschillende bedrijven en scholen uit de regio Tilburg en Den Bosch zetten we alles op alles om de jeugd te enthousiasmeren voor een baan in de techniek. Jaarlijkse hoogtepunten zijn de Tech Challenge en de Dag van de Techniek.

Techniek op school
Jongeren-interesseren-voor-techniek-doen-we-samenTijdens de Tech Challenge gaan groepjes basisschoolleerlingen uit de gemeente Heusden bij ons en bij andere technische bedrijven een bootje ontwerpen. Ze gebruiken daarbij allemaal een toolbox met dezelfde materialen en een lesbrief die speciaal is samengesteld voor de Tech Challenge. Leerlingen van scholengemeenschap De Overlaat uit Waalwijk begeleiden deze groep 7 leerlingen. Het doel van dit jaarlijkse evenement: meer technieklessen op de basisscholen.

Dag van de Techniek
Om het klassieke beeld van onze sector bij te stellen, doen we dit jaar voor de vierde keer mee met de Dag van de Techniek. Voor ons en zo’n 40 andere technische bedrijven uit de regio is dit dé gelegenheid om geïnteresseerde jongeren en zij-instromers over ons vak te vertellen en te laten zien dat techniek overal is. De aanwezige onderwijsinstellingen sluiten mooi aan bij de vraag welke technische opleidingen er in de regio zijn. De Dag van de Techniek wordt georganiseerd door Platform Techniek de Langstraat en vond dit jaar plaats in Nieuwkuijk.

Doe-dagen met technische bedrijven
Naast de Dag van de Techniek organiseren we twee Doe-dagen voor jongeren en in samenwerking met andere technische bedrijven. Ze leren over de verschillende beroepsmogelijkheden in hun buurt en kunnen ontdekken welke richting het beste bij hun interesses past. Hiermee hopen we een aantal van hen ooit als stagiair, afstudeerder of medewerker te mogen verwelkomen!

Stagelopen en afstuderen bij Van Beek
Jongeren-interesseren-voor-techniek-doen-we-samenWant stageplaatsen en (afstudeer)opdrachten bieden we volop in de richtingen werktuigbouwkunde, technische bedrijfskunde, IT, marketing & sales. Daarnaast zijn we blij met enthousiaste BBL-ers (studenten die werken en leren combineren). Voor hen is altijd een plekje vrij op onze productieafdeling. We werken momenteel samen met het Koning Willem I College, MVM, ROC Tilburg en SVMT en Avans Hogeschool.

Jongeren interesseren voor techniek doet Van Beek al meer dan 15 jaar. Voor samenwerking met scholen en bedrijven in onze regio staan we altijd open. Samen kunnen we laten zien hoe mooi een carrière in de techniek is!

Ook leuk:
De Dag van de Techniek 2023
De Dag van de Techniek 2022
Terugblik op de Tech Challenge 2021

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring