Bühler Group al een kwart eeuw tevreden gebruiker Celsimix

De grootste fan van onze Celsimix voor het mengen van veelzijdige en lastige mengsels is al meer dan 25 jaar de Bühler Group uit Zwitserland. Bühler is een bekende systeem integrator die zich voornamelijk richt op mechanische en thermische process engineering. Het bedrijf is actief in meer dan 140 landen en heeft meer dan 13 duizend werknemers. “De samenwerking bevalt goed en we willen deze in de toekomst intensiveren”, laat Inkoopmanager standplaats Leingarten Herrn Stöckel van het bedrijf weten.

‘Het ontwerp waar we naar zochten’
Bühler kwam in contact met Van Beek toen het bedrijf voor een klant een manier zocht om een ‘binder’ met noten te mengen, voor de productie van bijvoorbeeld notenrepen of gevulde chocoladerepen.  “Het voelde voor ons niet als het uitkiezen van een leverancier, maar meer als een samenwerking. De engineers van Van Beek dachten van begin af aan met ons mee en het resultaat is de optimale technische oplossing en het ontwerp waar we naar zochten”, legt Stöckel uit.

Installatieproces rechtdoorzee
De samenwerking is de afgelopen jaren prima bevallen, ook als het gaat om de installatieprocessen bij de verschillende klanten. “Dat is altijd rechtdoorzee en de levertijd is nooit een kwestie. Precies wat je mag verwachten van een systeempartner.”

Levering inclusief extra benodigdheden
Van Beek heeft de Celsimix sinds het begin van de samenwerking in 1993 met de nodige aanpassingen bij meer dan 30 verschillende projecten van Bühler geleverd. De capaciteit van de geleverde modellen varieert van 700 tot 3600 liter per uur. “In bijna alle gevallen leverden we ook doseerschroeven”, zegt Van Beek sales engineer Roel Kneepkens. “Als de doseerschroef of de Celsimix op een bordes staat, is ook een opvoerschroef nodig. In zulke gevallen leverden wij die ook.”

Voortdurend in ontwikkeling
De Celsimix blijft in overleg met Bühler voortdurend in ontwikkeling om aan steeds weer nieuwe uitdagingen aan te gaan. Afgelopen jaar zijn Bühler en Van Beek nog bij elkaar gekomen om het ontwerp te bespreken en nieuwe mogelijkheden te onderzoeken.

Deel van een grotere familie
De machine staat bij Van Beek bekend als Celsimix omdat deze met temperatuur werkt (Celsi) en de twinschroeven de inhoud mengen (mix). Bij Bühler is de machine Contimix gaan heten omdat het een continumenger is. Onder de merknaam Celsius levert Van Beek ook andere machines die hiervan zijn afgeleid zoals de Egg shell dryer voor het drogen van eierschalen, de Cryogeen schroef met directe stikstofkoeling en de Cooker; een twinschroeftransporteur voor thermische processen.

Intensievere samenwerking
Als het aan Bühler ligt, wordt de samenwerking in de toekomst alleen maar intensiever. “We willen ons dan vooral richten op kostenbesparing, een simpeler ontwerp en een flexibelere machine”, besluit Stöckel. Ook sales engineer Kneepkens is te spreken over de samenwerking. “Die bevalt prima. We maken een mooie machine die Buhler goed kan inzetten voor de productielijnen welke zij over heel de wereld leveren.”

Deskundige leverancier nodig?
Bent u voor uw projecten nog op zoek naar een betrouwbare en deskundige leverancier voor een speciale machine? Wij helpen u graag verder! Bekijk onze machines of neem contact met ons op!

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring