Van Beek bouwt nieuw schroeftranportsysteem bij Prayon

Begin september start Van Beek Schroeftransport met de ombouw en installatie van een groot aantal schroeftransportsystemen bij marktleider Prayon N.V., producent van fosforzuur, fluor en fosfaten te Puurs, Belgie. Elisabeth Neyens, projectleider bij Prayon licht de keuze voor Van Beek toe.

Kunt u kort de geschiedenis van de relatie met Van Beek toelichten?

“We kenden Van Beek van enkele eerdere leveringen. Dit waren minder complexe orders, die door Van Beek prima zijn opgevolgd. Omdat dit toch wel een behoorlijk project is, hebben we ons netwerk geraadpleegd. Daaruit kwam Van Beek als mogelijke leverancier voor complexe projecten waarin een duidelijk specialisme in schroeftransporteurs gevraagd wordt.”

Hoe zag het aankoopproces eruit voor dit project?

“We zijn in het voorjaar van 2005 gestart met de voorbereiding. Vanaf het begin hebben we ingezet op een vlot verloop van het project zelf. Daarom hebben we een uitgebreide voorstudie gedaan. De hele ombouw van de installatie is nodig om een capaciteitsverhoging door te voeren, tegelijkertijd gaan we meer automatiseren. Dat betekent ook interactie en communicatie tussen alle onderdelen van de installatie, waaronder de schroeftransporteurs. Vanaf het begin is er dus behalve een mechanicus ook een elektrotechnicus bij betrokken, naast een technische tekenaar/adviseur en ikzelf. Eind 2006 zijn we gestart met het selecteren van leveranciers. Elke aanbieder heeft zijn aanbieding technisch en commercieel mogen toelichten bij ons op locatie. We wilden overtuigd worden van de technische kwaliteiten en de skills van de leverancier om grote, complexe projecten aan te kunnen.”

Waarom is de keuze voor Van Beek gemaakt, welke overwegingen speelden een rol?

“Vanaf het eerste contactmoment hadden we de indruk te maken te hebben met een degelijke, betrouwbare partner, met kennis van zaken. Al in de eerste fase kwam Van Beek met mogelijke pijnpunten in ons ontwerp, waarvoor we gezamenlijk nieuwe oplossingen bedacht hebben. We zaten daarbij op dezelfde golflengte. Het transport van stortgoed is niet eenvoudig en de mensen van Van Beek wisten duidelijk waarover zij spraken. Uiteraard hebben we een aantal referenties nagebeld, die positief tegenover Van Beek stonden. Wat daarnaast meespeelde was dat we gebruik wilden maken van kwalitatief goede vaklui die bij ons ter plaatse konden monteren. We werken bij Prayon met chemische stoffen waaraan toch een zeker risico kleeft. Veiligheid, orde en netheid, zijn voor ons dan ook sleutelbegrippen. Van Beek liet duidelijk merken feeling te hebben met onze veiligheidsfilosofie. Tenslotte was de gewenste levertermijn vrij kort en ook de uitvoering moest in een zo kort mogelijke tijdspanne gebeuren om de productiestilstand tot een minimum te beperken. Van Beek heeft aangetoond deze termijnen te kunnen halen, zowel met hun productie als met hun serviceteam.”

Hoe verliep de begeleiding van uw project na order?

“Tot nu toe prima. Bij Van Beek is naast de sales engineer een projectleider, Marleen Muskens, met onze order bezig. Het is prettig dat we direct contact met haar hebben, ze is bereikbaar, weet waar ze mee bezig is en bewijst het project onder controle te hebben. Om verrassingen achteraf te voorkomen heeft Van Beek alle kritische maten ter plekke geverifieerd. We werken met een zeer gedetailleerde planning die voor ons beiden als leidraad fungeert. Het werk bij ons ter plaatse is net begonnen en ik moet zeggen dat de vaklui van Van Beek bij ons tot nu toe degelijk werk hebben afgeleverd. We hebben dus alle vertrouwen in een succesvolle afloop.”

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring