Stofafzuiging op de Dino® bulkwagenvuller

Stofontwikkeling is een steeds terugkerend probleem bij het verladen van Big Bags in silowagens. Van Beek heeft inmiddels diverse oplossingen ontwikkeld om de deze stofproblematiek te lijf te gaan

De stofproblematiek bij een Dino® valt eigenlijk in twee stukken uiteen: Stofontwikkeling rondom stortbak en stofontwikkeling bij de uitloop

Stofontwikkeling rondom de stortbak

Indien BigBag’s met slurf worden toegepast wordt de Dino® voorzien van een deksel met opening. Een vaste afzuigunit wordt op het frame van de Dino® geplaatst en de besturing wordt opgenomen in de schakelkast van de Dino®.

In geval van het afzuigen vanuit een open stortbak waarin Bigbags zonder slurf worden gelost wordt het rooster voorzien van een snijmes en wordt randafzuiging toegepast.

Het snijmes steekt door een rubberen membraam die de BigBag van onderen geheel omsluit en daardoor stofemissie sterk reduceert.

Stofontwikkeling bij de uitloop

Dit wordt verholpen door via de uitloop af te zuigen.Ook dit gebeurt middels een op het Dinoframe te plaatsen unit. Indien niet gewerkt wordt met een balg die in het mangat steekt en dit min of meer afsluit, is een grote afzuig-unit nodig teneinde onderdruk te creëren in de tankwagen.

Indien met een (afsluitende) beladingsbalg gewerkt wordt volstaat een beperkte afzuiging die kan worden aangesloten op de unit die al voor de stortbak is voorzien.Dino met stof afzuiging

De Dino® kan dus uitgerust worden met een op het frame geplaatst ontstoffingsunit. Het betreft hier een persluchtgereinigd doekfilter met een afzuigcapaciteit van 1.600m³/h. Het filter heeft een opgebouwde ventilator welke is voorzien van een geluiddempende omkasting. Het afgezogen stof wordt verzameld in een stofopvangbak voorzien van snelsluitingen. Voor service aan de filterzakken kan de gehele ventilatorsectie eenvoudig worden weggenomen.

De beschikbare afzuigcapaciteit wordt verdeeld over het beladingspunt van de silowagen en de stortbak voor de Big Bags of zakgoed.

Het filter is uitgevoerd in antistatische uitvoering en de zakken zijn in olie en waterafstotende kwaliteit.

Indien voorhanden kan de Dino® natuurlijk ook aangesloten worden op een bestaand stofafzuigsysteem.

Voor meer informatie over de Dino® bezoek www.dino.nl

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring