Steeds toewerken naar een mooi eindresultaat

De finesse van het vak leer je pas na jaren, dat verklaart het buitengewoon talent van onze lasser en constructeur; Eric van Eijma. Hij is geboren op Curaçao en nam daar als jochie van 6 jaar voor het eerst de elektrode ter hand. Eric zag zijn buurman hekwerken lassen en dacht: “Dat kan ik ook!”

Inmiddels is Eric de 50 gepasseerd en behoort hij tot de top-lassers bij Van Beek. Onze schroeftransportsystemen die een hoog afwerkingsniveau vereisen voor toepassingen in de chemie en voedingsmiddelenindustrie worden aan hem toevertrouwd.

Al 29 jaar werkt Eric bij Van Beek en daar is niet alleen het bedrijf erg content mee. Eric vertelt: “De sfeer is goed. Er is een goede samenwerking tussen de werkvloer en engineering. Als ik iets wil overleggen, kan ik zo naar binnen lopen.” Als je Eric vraagt wat hij het leukste aan zijn werk vindt, is hij daarover kort en zegt resoluut: “Steeds toewerken naar een mooi eindresultaat!”

Zo blijft er immers ook uitdaging in het werk. “Ik vind het leuk om dagen of zelfs weken aan een complexe machine te werken waarbij ik heel nauwkeurig te werk moet gaan. Of lassen leggen op haast onmogelijk bereikbare plekken.”

Ook in zijn vrije tijd gaat Eric door met het lassen van bewerkelijke objecten. Hij ontwerpt en creëert moderne designmeubels in RVS. Én hij ontwerpt en maakt nog altijd RVS hekwerken, waarmee ooit op Curaçao zijn passie begon.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring