Van Beek schenkt schroeftransporteur aan opleider ROVC

Van Beek heeft opleidingscentrum ROVC een schroeftransporteur geschonken. Met deze machine ondersteunt Van Beek de technische opleidingen die ROVC geeft. Op donderdag 6 september jl. overhandigde Perry Verberne, directeur van Van Beek, de schroeftransporteur aan Roel Greutink, Manager Business Development bij ROVC. Volgens Greutink is de schroeftransporteur een welkome aanvulling op hun machinepark: “Onze cursisten leren zo in de praktijk werken met apparaten die ze later in hun werkomgeving terugzien.”

ROVC geeft trainingen en opleidingen aan technisch Nederland waar ieder jaar meer dan 13.000 cursisten aan meedoen. Daarbij moet de focus op de werkomgeving liggen, vindt Greutink. “Het is in het belang van de cursist om niet alleen opgeleid te worden, maar tevens de markt te leren kennen. Wij willen dat ze bijvoorbeeld oplossingen zien die ze ook weer in de praktijk kunnen toepassen.”

Schroeftransporteur kent vele toepassingen
Door zelf te ervaren welke mogelijkheden een schroeftransporteur biedt, kunnen de cursisten straks in de praktijk zelf bedenken voor welke uitdagingen deze machine een goede oplossing kan zijn. “Je komt schroeftransporteurs op heel veel verschillende plekken tegen. Als onderhoudsmonteur in de procesindustrie zul je er snel mee te maken krijgen”, verklaart Operations Manager bij Van Beek Eric de Jong, ook bij de overhandiging aanwezig. “Wij willen natuurlijk dat deze cursisten onze schroeftransporteurs ervaren en bij een schroeftransportsysteem meteen aan Van Beek denken. Op die manier is dit voor ons ook een investering.”

Tekort aan technici
Het is een uitdaging voor de technische sector om aan gekwalificeerd personeel te komen. Het is al jaren bekend, maar de cijfers worden toch steeds schrijnender. In de nabije toekomst zullen de tekorten dan ook steeds meer oplopen. Opleiders als het ROVC spelen een cruciale rol in de toevoer van bekwame werknemers. Dat is ook een van de andere redenen dat Van Beek investeert in de opleider.

Ondersteuning van praktijk
Uit de ervaring van Greutink blijkt dat volwassenen, de doelgroep van het ROVC, sneller leren in de praktijk dan theoretisch. De Van Beek schroeftransporteur draagt dan ook bij aan een meer praktijkgerichte opleiding. “Tevens is zo’n machine ontzettend herkenbaar waardoor men sneller gemotiveerd is om een opleiding te volgen”, aldus Greutink.

Nieuwe start voor ROVC na brand
Op 23 mei 2018 brandde het pand van ROVC in Ede zo goed als volledig af. De opleider pakte de draad snel weer op na deze onverwachte gebeurtenis. “Ondanks dat we in een nieuwe situatie belandden en alles weer opnieuw moesten opbouwen, zijn we weer met een frisse start in Ede begonnen”, geeft Geutink aan. “We zijn Van Beek dan ook enorm dankbaar voor deze schenking.”

Meer kennis functionaliteit
Het is niet de eerste schroeftransporteur die het pand van het ROVC betreedt. Jack de Hoon, docent bij ROVC vertelt: “Voorheen hadden we een showmodel achter glas. Het nadeel was dat zo’n opstelling weinig tot geen uitdaging bood aan cursisten. In plaats van kijken hoe het in elkaar steekt, gaat het tegenwoordig veel meer om de functionaliteit.” Met de Van Beek schroeftransporteur kan dit voortaan bewerkstelligd worden.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring