Vijftal afstudeerstagiairs aan de slag met drie projecten bij Van Beek

Van Beek heeft momenteel maar liefst vijf afstudeerstagiairs: Koen, Stefan, Mark, Maik en Niels. De twintigers gaan tot eind juni full focus aan de slag met drie afzonderlijke projecten binnen Van Beek en hopen aan het eind van de rit hun hbo-diploma op zak te hebben.

Oppervlaktebehandelingen
Studiegenoten Koen (23) en Stefan (23) kozen na een geslaagde speedmeet op de Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch voor de afstudeeropdracht bij Van Beek. In het kader van hun studie Werktuigbouwkunde gaan zij zich richten op het verbeteren van het oppervlaktebehandeling proces bij Van Beek. “De oppervlakte van een transportschroef moet, afhankelijk van het product, een bepaalde ruwheid hebben.”, leggen Koen en Stefan uit. “In kleine beschadigingen aan het oppervlak van een transportschroef kan residu achterblijven. Dit is voornamelijk in de Voeding branche niet gewenst in verband met hygiëne. In het huidige oppervlaktebehandelingen proces worden werkzaamheden voornamelijk met de hand uitgevoerd. Dit bestaat uit bijvoorbeeld schuren, slijpen of polijsten en is arbeidsintensief. Na een grondig onderzoek naar het huidige proces gaan we de pijnpunten in kaart brengen om vervolgens het oppervlaktebehandelingen proces te verbeteren en automatiseren.”

Een interessant en uitdagend project waarin volgens hen alle elementen uit hun opleiding naar voren komen. Bij Van Beek voelen zij zich in ieder geval in hun element: “We worden goed in het team opgenomen en op de hoogte gehouden. Er heerst een open sfeer en het is prettig dat de werkplaats inpandig bij het kantoor is zodat het gehele proces zichtbaar is.” In zijn vrije tijd is Koen met regelmaat te vinden op het rugbyveld. Stefan is veel bezig met judo en hoopt dit jaar zijn zwarte band 2e dan te behalen.

Groeistrategie
Mark van Berkel (23) studeert Technische Bedrijfskunde aan de Avans Hogeschool in Tilburg. Zijn afstudeeropdracht bestaat uit het in kaart brengen van de groeistrategie van Van Beek. Daarbij ontwikkelt hij een systeem om helder te krijgen waar de pijnpunten zitten bij verdere groei. “Ik stel de kritieke succesfactoren en prestatie indicatoren vast en stel een meetplan op waar nodig”, legt Mark uit. “Zo zorg je ervoor dat de groei van Van Beek beheerst kan blijven en groeipijnen voortijdig opgespoord zijn. Denk bijvoorbeeld aan voorraadbeheer ten opzichte van de cashflow, de toename van arbeidsverzuim door een toename in personeel en werkdruk en of leveranciers een toenemende vraag aan zouden kunnen.”

Een brede opdracht dat een gedegen planning en afbakening vergt. Mark: “Mijn strategie is klein te beginnen, uitbreiden kan altijd nog. Het belangrijkste is dat ik de opdracht correct en compleet afrond. Ik hoop met een mooie scriptie een goede start van een professionele carrière te maken.” Mark beraadt zich nog over een vervolgstudie, een Master Strategic Management, of aan de slag te gaan in projectmanagement dan wel als uitvoerder in de bouw of civiele techniek. Ontspanning vindt Mark in muziek en het als barman tappen van een biertje in Café Anvers in Tilburg.

Leveranciersbeoordeling
Van Beek was voor Maik (24) en Niels (20) eerste keus als afstudeerstage. “We schreven ons dan ook direct in voor een speedmeet”, vertellen de studenten. “Het was een fijn gesprek en er was meteen een goede klik. We zijn ook erg enthousiast over de opdracht waarbij we ons echt van toegevoegde waarde voelen.” Maik en Niels buigen zich over het opzetten van een leveranciersbeoordeling. “Allereerst gaan we de leveranciers categoriseren en de beoordelingspunten definiëren”, leggen zij uit. “Vervolgens ontwikkelen we een beoordelingsmethodiek en gaan we de prestaties vormgeven in een dashboard. Zo krijgt Van Beek inzicht in de prestaties van de leveranciers en hebben zij handvatten om de procesflow te optimaliseren en de planning aan te scherpen.”

Beiden hopen zij veel te leren van Van Beek en de processen, zichzelf te ontwikkelen en hun diploma te behalen. Buiten de studie- en werkuren voetbalt Niels op hoog niveau in Nieuwkuijk en onderneemt graag leuke dingen met vrienden en zijn vriendin. Ook Maik voetbalt graag maar is de komende tijd waarschijnlijk met zijn vrienden en vriendin regelmatig op een zonnig terras te vinden.

Succes Koen, Stefan, Mark, Maik en Niels! Wij wensen jullie veel succes en plezier toe met jullie afstudeeropdrachten en kijken uit naar een mooi eindresultaat.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring