Waarom Ravago fan is van de foliebuffersilo’s van Van Beek

Als een ontwerp al meer dan 15 jaar meegaat, is er iets heel goeds aan. Voor Ravago, een grote speler in de recycling van industrieel plastic en rubber, is dat de betrouwbaarheid. We hebben het over de foliebuffersilo in combinatie met verzamelschroeven die inmiddels in meer dan tien Ravago-fabrieken hun werk doen.

Verwerken, verhandelen, distribueren
Ravago verwerkt rubber- en plasticafval uit de industrie tot granulaat, pellets en chips als grondstof voor nieuwe producten. Daarnaast verzorgt het Belgische bedrijf wereldwijd de handel en distributie van chemicaliën en de verkoop van zogenaamde building solutions producten zoals bouwfolies, leidingen en dakgoten.

Nieuwe recyclingtechnologieën
Zoveel mogelijk hergebruik van zoveel mogelijk plasticafval is de ambitie van Ravago, en ook van het Finse Neste, wereldleider in de productie van hernieuwbare diesel en hernieuwbare oplossingen aan de luchtvaart- en plasticindustrieën. In 2019 vonden de bedrijven elkaar. Samen willen ze meer dan 250 kiloton gemengd plastic afval per jaar gaan verwerken. Het strategische partnerschap combineert de expertise van Ravago op het gebied van de mechanische recycling van plastic afval, de liquefactie-technologie (vloeibaar maken van plastics) van Alterra Energy en de expertise van Neste op het gebied van de verwerking van koolwaterstoffen.

De betrouwbaarheid van mechanische recycling
Chemische recycling is interessant omdat het vernieuwend is en nieuwe, veeleisende sectoren aanboort. Toch blijft mechanische recycling belangrijk voor Ravago. Mike Janssen, projectmanager bij Ravago: “Het is een zeer betrouwbare methode die volledig aan de eisen van onze huidige opdrachtgevers voldoet. Daarom investeren we continu in deze systemen. In nieuwe lijnen voor fabrieken wereldwijd waarbij de kwaliteit prevaleert om te komen tot een lange levenscyclus, een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid en veilig werken voor de operators. En in aanpassingen en vervanging van verouderde of niet-energiezuinige installaties.”

Gezamenlijke innovatie
Van Beek ontwikkelt en levert al decennia buffersilo’s. Zo ontwikkelden sales manager Joram van der Heijden en projectleider Johan van Drongelen in opdracht van Ravago een buffersilo speciaal voor de opvang van verschillende plastic folies. “Wat is het product, wat zijn de eigenschappen en wat zijn de verwachtingen van de klant? Die vragen vormden ons startpunt. Daarnaast dachten we mee met de inbouw van onze machines in de installatie”, vertelt Joram.
Ook deed Van Beek kleine aanpassingen die de installatie nog betrouwbaarder en gebruiksvriende-lijker maakten voor een operator. Joram: “Vaak komt een klant dit in een latere fase tegen. Het is dan geen probleem om die aanpassingen alsnog uit te voeren. Het mooie van een goede samen-werking tussen klant en leverancier is dat je producten kunt blijven doorontwikkelen.”

Afvalfolie in allerlei vormen en kwaliteiten
Inmiddels zijn de foliebuffersilo’s en de verzamelschroeven van Van Beek in vrijwel alle fabrieken van Ravago te vinden. Mike noemt ze ‘enorm mooie producten’. “De vorm en de samenstelling van onze afvalfolies wisselt enorm. Transportsystemen kunnen hier veelal niet mee overweg. Ze vertonen dan bijvoorbeeld na verloop van tijd breuken. De producten van Van Beek kennen amper slijtage, zijn gemakkelijk te onderhouden en veilig. Daarnaast zijn het goed afgewerkte systemen in een robuuste uitvoering van rvs of gegalvaniseerd staal. Geheel op maat gemaakt en dat is wat we nodig hebben in onze fabrieken.”

Een goede samenwerking
“Van Beek staat bekend om de hoge kwaliteitseisen die zij stellen aan hun eindproduct. Om die reden zochten we 10 jaar geleden contact”, vertelt Mike. “Wij zijn heel pragmatisch, sturen een tekening en vragen of ze zaken mee inpassen. Dat is bij Van Beek geen probleem. Ze kennen onze standaarden en onze manier van werken. De service is goed, vanaf het moment dat er een vraag of behoefte is tot na de levering en installatie. Als er dingen die mislopen, worden deze snel aangepakt waardoor het nooit een probleem wordt. In Van Beek hebben we absoluut een betrouwbare langetermijnleverancier gevonden”, besluit Mike.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring