Schroeftransporteur voor afvoer pellets uit wateronthardingsproces

Voor RWB Water Services uit Almelo heeft Van Beek twee stalen kokertransporteurs als oplossing geëngineerd en geproduceerd voor het snel en eenvoudig transporteren van pellets. Deze pellets zijn ontstaan als afvalstof bij het ontharden van water.

RWB Water Services is zowel werkzaam op het gebied van drink- en proceswater bereiding als op het gebied van afvalwaterzuivering en hergebruik. Zij leveren “maatwerk in water”. Dit kunnen klantspecifieke systemen zijn, maar ook standaard installaties met de daarbij behorende service.

De transportschroeven van Van Beek zijn in gebruik genomen door Vitens in Wierden, het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Zij zorgen voor de ontharding van water waardoor er bij de consument zacht water uit de kraan komt.

Ontharding van water wordt verkregen door middel van een onthardingsreactor. Deze reactor wordt gevoed met zandkorrels en natronloog. Door het natronloog hecht de kalk uit het water zich aan de zandkorrel. Als een zandkorrel, door de aanhechting van kalk, zo’n 1,5 tot 3 mm groot is ontstaat er een pellet. Alle pellets uit het proces komen uit in een bunker. Het is de taak van de schroeftransporteurs van Van Beek om deze pellets met een capaciteit van 60 m³/uur af te voeren naar de vrachtwagens. Beide transportschroeven zijn voorzien van een drain DN50 met afsluiter. Dit in verband met het laten leeglopen van de systemen en het afvoeren van restproduct.

De heer Henk Broekhuis, projectleider bij RWB Water Services, vertelt “Dit onthardingsproces is uitgedacht door Vitens. De complete installatie in Wierden was ongeveer al 12 jaar oud en voor een deel gesloopt. RWB Water Services heeft de installatie uitgebreid met drie reactoren. Voor het afvoeren van de pellets hadden we bij verschillende schroevenbouwers een prijs aangevraagd. Het contact met Van Beek verliep aangenaam en goed. Door de goede prijs – kwaliteit verhouding hebben we voor Van Beek gekozen”.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring