Zakendoen met de Aziatische procesindustrie

De Europese procesindustrie verliest de laatste jaren gestaag marktpositie ten opzichte van Azië. Dit komt mede doordat sinds het eind van de 20e eeuw in dit continent een snelle industrialisering gaande is. In Azië hebben met name de “Aziatische Tijgers”, zoals Singapore, Zuid-Korea, Taiwan en Hongkong in de afgelopen 30 jaar een grote industriële vooruitgang geboekt. Maar ook bijvoorbeeld Thailand, Maleisië, India en vooral China zijn hard bezig om hun economie te industrialiseren. Van Beek werkt voor leveringen aan de Aziatische procesindustrie al meer dan 15 jaar succesvol samen met haar Chinese agent: Compass Bulk Handling System Pte Ltd. Wij zochten Mr. George Lee, managing director van Compass Bulk Handling System Pte Ltd, op in Beijing en stelden hem een aantal vragen. Zijn antwoorden zijn waarschijnlijk ook voor u interessant en wij delen deze graag met u.

Mr. George Lee vertelt enthousiast en open over zijn bedrijf en de Aziatische markt: “Wij leveren componenten voor bulkhandling, transportinstallaties en systeemintegratie. Voornamelijk aan bedrijven in China, maar ook in andere Aziatische landen. Onze omzet is ongeveer 20 miljoen euro per jaar. Wij ervaren Nederlandse en Europese bedrijven als betrouwbaar en doen daarom graag zaken met hen. Met Van Beek werken wij al meer dan 15 jaar samen. Onze relatie kan ik dan ook na al die jaren met recht stabiel en betrouwbaar noemen. De basis is wederzijds respect en vertrouwen. We begrijpen elkaar! Graag beantwoord ik al uw vragen.”

Interview met onze agent: Mr. George Lee uit Beijing:

– Wat zijn de marktverwachtingen in China en Azië?

Grotere investeringen worden de komende 1 à 2 jaar vooruitgeschoven, kleinere investeringen in producten met hogere toegevoegde waarden gaan gewoon door.

– Wat gaat er volgens u op korte en op middellange termijn voor u en ons veranderen?

De concurrentie met lokale producenten wordt zwaarder doordat hun kwaliteit verbetert en zij een concurrerende prijs hanteren. Daarentegen zullen lokale producenten, die geen kwaliteit kunnen leveren, geleidelijk uit de markt verdwijnen.

– Zijn er veranderingen voor de Chinese/Aziatische eindgebruiker op komst?

Sterkere kennis met betrekking tot systeemintegratie, sterkere service teams in de lokale markt en meer ‘top end’ Europese en Amerikaanse hooggekwalificeerde leveranciers en partners.

– Wat zijn de “do’s and don’ts” in de zakelijke omgangsvormen voor ons als Europeanen in Azië?

Aziatische business partners willen graag 100% open en eerlijke communicatie, hoewel door Aziaten de Nederlandse directheid niet altijd begrepen wordt. Aziatische mensen houden niet van arrogantie, maar striktheid, openhartigheid en beleefdheid zijn nog steeds de meest erkende en gewaardeerde westerse omgangsvormen.

– Wat doen volgens u Nederlandse/Europese bedrijven goed en wat kunnen zij beter of anders doen?

Nederlandse/Europese bedrijven leveren kwaliteit en hebben een goede reputatie. Maar nadelen zijn het hoge prijsniveau dat zij hanteren en de langzame reactiesnelheid op de steeds veranderende marktvraag in Azië.

– Wat adviseert u Nederlandse/Europese bedrijven om effectiever en efficiënter te ondernemen in China?

De sleutel tot succes is samenwerking met een professionele, gerenommeerde, betrouwbare lokale partner. Bij kleinschalige productie is een joint venture kansrijker dan zelf investeren. Maar ook hier geldt dat een betrouwbare, lokale partner de sleutel tot succes is.

Wij danken Mr. George Lee hartelijk voor zijn medewerking!

Over Compass Bulk Handling System

Compass Bulk Handling System Pte Ltd ontwerpt en levert al zo’n 35 jaar installaties en engineeringsdiensten aan de bulk verwerkende industrie in Azië. Het hoofdkantoor is gevestigd in Singapore en beschikt daarnaast over vier kantoren in China (Beijing, Shanghai, Chengdu en Guangzhou).

Door de gedegen kennis van de procestechniek, jarenlange ervaring en nauwe samenwerking met gevestigde leveranciers in de wereld kan Compass Bulk Handling System de specifieke eisen van haar klanten innovatief en succesvol inwilligen.

In Beijing beschikt Compass over een state-of-the-art R&D center, een engineering center met expositiehal, een laboratorium voor testen en een werkplaats voor assemblage.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring