Dino maakt value added logistics mogelijk voor RL-TRANS

Mobiele bulkwagenvuller efficiënte extra service voor Finse logistieke dienstverlener

De Finse logistieke dienstverlener RL-TRANS maakte net als veel andere logistieke bedrijven een ontwikkeling door waarbij de aanschaf van onze mobiele bulkwagenvuller Dino haast vanzelfsprekend is. Als extra service naar hun klant regelt het bedrijf nu de op- en overslag van bulkgoederen en daarvoor is een Dino een perfecte oplossing. “We zijn zeer tevreden met de prestaties van onze Dino”, zegt Market Manager Andreas Lindedahl van RL-TRANS.

Vorig jaar voltooide RL-TRANS een bulkterminal voor de op- en overslag van bulkgoederen. Zodra een klant van het bedrijf een bestelling krijgt, kan RL-TRANS reeds aanwezige verpakte bulkgoederen van de klant direct in vrachtwagens laden en naar de bestemming rijden.

Grotere capaciteit in Finland
“Steeds vaker krijgen we de vraag of we bulkgoederen verpakt in bijvoorbeeld big bags als stortgoed kunnen leveren. Daarom zochten we een manier om big bags snel te verladen in onze bulkvrachtwagens”, legt Lindedahl uit. Het maximumgewicht voor vrachtwagens ligt in Finland hoger dan in andere EU-landen. Een vrachtwagen mag er namelijk 76 ton wegen. “In een silotruck kunnen we dus 53 ton kwijt”, zegt Lindedahl. “Het overladen wordt dan al snel een tijdrovende en kostbare klus. Daarom zochten we hiervoor een machine met een hoge capaciteit en een snelle laadtijd.”

Razendsnelle belading bulktrucks en productwissels mogelijk
RL-TRANS koos daarom voor de Dino DS400 met beladingsbalg en een capaciteit van 90 m³/h. Hiermee kan de Dino binnen 2 uur 53 ton in de extra grote bulktrucks laden.
Door regelmatige productwissels moest de machine/verlader veel verschillende bulkproducten met verschillende stroomeigenschappen aankunnen. Dat de Dino eenvoudig te reinigen is zodat deze snel kan wisselen tussen verschillende stortgoederen, was daarom een doorslaggevende factor.

Behulpzaam van begin tot eind, en daarna
Lindedahl belandde bij de Dino na een zoektocht op internet en nam contact op. “Vanaf de eerste aanvraag zijn de mensen van Van Beek zeer professioneel en behulpzaam geweest. Dat is nu, na de verkoop, nog steeds het geval.”

“Het genoegen was geheel wederzijds”, zegt sales manager bij Van Beek Roel Kneepkens. “Een goede nazorg vinden wij heel belangrijk omdat we graag tevreden klanten hebben. De klanten hebben recht om een goed werkende installatie, en een tevreden klant is de beste ‘ambassadeur’ voor Van Beek.”

Iets voor u?
Kunt u ook een aantrekkelijk geprijsde en efficiënte oplossing gebruiken voor de overslag van uw bulkgoederen? Wij bekijken graag of we iets voor u kunnen betekenen! Neem contact met ons op via +31(0)416375225, info@van-beek.nl of kom meer te weten op www.dinobulktruckloader.com.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring