Terugkoopregeling Dino al drie decennia een duurzaam succes

Al zeker dertig jaar profiteert de processingmarkt van onze duurzame terugkoopregeling voor Dino bulkwagenvullers. Deze regeling is zo succesvol dankzij de onderscheidende degelijkheid en waardevastheid van deze mobiele stand-alone machine. “Bedrijven zijn er als de kippen bij als wij een refurbished Dino aanbieden, want ze zijn voordelig in aanschaf én circulair.”

Redenen waarom een Dino aan een tweede, derde of zelfs vierde leven begint zijn divers. “Bijvoorbeeld als een bedrijf overschakelt op het fabriceren van een ander product waardoor men geen stalen uitvoering meer wenst maar RVS. Of als de productieomvang wijzigt en dus ook de maat van de Dino. Denk ook aan productwissels tijdens het proces waardoor een hygiënische uitvoering nodig is. Zulke bedrijven kijken naar hun Dino en denken: toch zonde om die na jaren trouwe dienst zomaar weg te doen,” aldus Roel Kneepkens, sales engineer bij Van Beek. “En dat hoeft ook niet, want al zeker dertig jaar koopt Van Beek haar Dino’s terug.”

Hoogwaardig hergebruik
Kneepkens komt zelf kijken als een aangeboden gebruikte Dino zich binnen 500 kilometer van Van Beek (in Drunen, Nederland) bevindt. “Vaak stuurt een verkopende klant ook foto’s en filmpjes, waaruit ik al veel informatie kan halen. Hebben we in het betreffende land een agent, dan zal die een kijkje komen nemen. Met behulp van foto’s, films en Skype overleggen we dan.”

Zo neemt Van Beek de staat van de machine op. “We schatten in wat er te reviseren is en bepalen de inkoopwaarde. Vervolgens doen we de eigenaar een financieel voorstel. Gaat hij akkoord, dan regelen en betalen wij het transport naar Drunen, waar onze fabriek staat, de administratieve afhandeling en een grondige revisie. We ontzorgen de oude eigenaar volledig”, aldus Kneepkens.

De revisie bestaat uit een grondige schoonmaak, een volledige check van het functioneren en het vervangen van eventueel versleten onderdelen. Kneepkens: “Van Beek doet aan hoogwaardig hergebruik, wat betekent dat we een refurbished Dino tiptop in orde aanbieden op de markt. Inclusief één jaar garantie.”

Voordelig én duurzaam
Het mes snijdt aan veel kanten vertelt Kneepkens. “De eigenaar van een Dino heeft bij aanschaf de zekerheid dat hij ook weer van zijn machine af komt. En hij krijgt een eerlijke prijs voor zijn gebruikte Dino, een bedrag dat hij direct opnieuw kan investeren in zijn bedrijf. Of wanneer hij een nieuwe Dino koopt, meteen in mindering kan brengen op zijn nieuwe aankoop. De nieuwe eigenaar krijgt een fantastische machine voor een veel lagere prijs dan wanneer hij een spiksplinternieuwe Dino zou aanschaffen.”

Vooral bij startups is deze regeling erg populair. “Zij hebben veel minder startkapitaal om hun bedrijf van de grond te krijgen. En het grote prijsverschil tussen een nieuwe Dino en een refurbished exemplaar geeft bijvoorbeeld ook bedrijven, die een extra Dino willen voor het transport van verschillende producten, een kans zich door te ontwikkelen. Voor Van Beek zelf weegt het duurzame aspect zwaar mee: op deze manier verlengen we de levensduur van onze machines en dragen we bij aan het verduurzamen van de procesindustrie. Tevens blijven we op de hoogte waar onze mooie machines worden ingezet en houd je feeling met de markt.”

Tweede leven, ook na 19 jaar
Het revisiewerk dat een Dino nodig heeft om als refurbished exemplaar de markt op te kunnen is normaal niet noemenswaardig. “Maar die Dino die in Korea werd aangeboden zal ik niet snel vergeten,” vertelt Kneepkens. “Het Koreaanse bedrijf stapte na negentien jaar over van een stalen machine naar RVS en wilde haar stalen Dino graag verkopen. Echter de motor was beschadigd geraakt vertelden ze en lekte olie. Deze Dino hebben we haast volledig moeten ontleden om schoon te kunnen maken! Daarna hebben we de motoraandrijving vervangen door een nieuwe. Maar zelfs zo’n zwaar toegetakelde machine, die al bijna twintig jaar dienst had gedaan, heeft een tweede leven gekregen en wordt door zijn nieuwe eigenaar weer wekelijks ingezet.”

 

Veel vraag
Zo’n tweede leven kan snel van start gaan weet Kneepkens. “Een refurbished Dino kan al na één, twee weken geleverd worden, waar dit bij een nieuw exemplaar vaak twaalf weken duurt. Dat is een erg praktisch voordeel. Het enige nadeel is dat je als bedrijf bij een refurbished exemplaar een beperkte keus hebt: je bent afhankelijk van wat er wordt aangeboden.”

Toch maakt dit de vraag niet minder; een refurbished Dino is nooit langer dan een maand in between eigenaren. Kneepkens: “Bedrijven in de procesmarkt houden ons refurbished verkoopkanaal goed in de gaten en zijn er als de kippen bij wanneer een refurbished Dino wordt aangeboden. Dit aanbod plaatsen wij op Facebook en is te vinden via mijn account: www.facebook.com/mrbulktruckload. Of ik maak potentiële klanten erop attent wanneer ze bellen of mailen.”

Nu we sinds 1 december 2018 met het concept ‘Van Beek Refurbished’ een terugkoopgarantie op àl onze schroeftransporteurs hanteren, verwacht Kneepkens dat ook naar deze hoogwaardige refurbished machines veel vraag zal zijn. “Surplus Select, het bedrijf waarmee Van Beek hiervoor samenwerkt, krijgt het druk”, voorspelt hij.

Wilt u weten of er een refurbished Dino beschikbaar is voor uw proces? Of wilt u uw Dino aanmelden voor de terugkoopregeling? Bel met Roel Kneepkens op +31 (0)416 375225 of mail naar Kneepkens@dino.nl.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring