Service: +31 (0)6 532 872 58
+31 (0)41 63 75 225

Nieuws

Dino Light voor grove grondstoffen van Theo Pouw Groep

Voor het transport van grove grondstoffen als zand, cement of bauxiet is de finesse van de Dino niet altijd nodig. Om die reden biedt Van Beek ook de keuze voor het type ‘Dino Light’, een basic bulkwagenvuller. Onze Dino Light is de ideale oplossing gebleken voor de Theo Pouw Groep omdat snelheid, gemak en veiligheid bij hen voorop staat.

Lees verder
 

Nieuwe trap maakt mobiele bulkwagenvuller Dino ergonomischer en veiliger

Ergonomische producten voorkomen gevaarlijke werkomstandigheden en verminderde arbeidsproductiviteit. Bij Van Beek staat ergonomie hoog aangeschreven en we blijven onze producten dan ook voorzien van de laatste ontwikkelingen op dit gebied. Marleen Verschoor, Mechanical Engineer bij Van Beek, nam om die reden de huidige trap voor bulkwagenvullers onder handen en wist deze om te toveren tot een nóg veiliger, ergonomischer en fraai ogende opvolger.

 

Lees verder
 

Vijzel uw kennis over schroeftransport online op

Op 26 Mei was het dan eindelijk zover, het allereerste webinar van Van Beek! Onder de noemer van Van Beek Online Academy it’s all about the details, heeft onze sales engineer Roel Kneepkens de ruim 100 kijkers verteld over de ‘ins and outs’ op het gebied van schroeftransport. 

Lees verder
 

Smart Dino helemaal klaar voor Industry 4.0

Het door Van Beek ontwikkelde Dino Wireless Monitoring System maakt preventief, kostenbesparend onderhoud op de Smart Dino bulkwagenvuller mogelijk. Met deze innovatieve oplossing bewijst Van Beek wederom voorop te lopen en klaar te zijn voor de Smart Industry, ook wel bekend als Industry 4.0. Roel Kneepkens, alias Mr. Bulk Truck Loader en sales engineer bij Van Beek, is al ruim 10 jaar hét aanspreekpunt voor klanten als het om de Dino bulkwagenvuller gaat.

Lees verder
 

Van Beek transportschroef onderdeel van revolutionaire 3D-betonprinter

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) heeft de afgelopen jaren veelvuldig het nieuws gehaald met het 3D printen van beton. De universiteit wil samen met de bouwsector kennis ontwikkelen om herbruikbare betonproducten te printen. Zo rolde er in 2017 een nieuwe fietsbrug uit de revolutionaire 3D-betonprinter en werd afgelopen zomer in Nijmegen de langste betonnen 3D-geprinte voetgangersbrug (28 meter) ter wereld geplaatst. Op de achtergrond werkt Zeeshan Yunus Ahmed, onderzoeker aan de TU/e, aan een volgende stap: het 3D printen van versterkt beton. Voor het ontwikkelen van een prototype koos het onderzoeksteam van Ahmed onder meer voor een transportschroef en de kennis van Van Beek.

Lees verder
 

Nieuw expertisecentrum bij Van Beek: de Blue Zone

De Blue Zone is ons nieuwe expertisecentrum voor schroeftransport. Het is een gemarkeerd gedeelte van onze bedrijfshal waar we producten testen, analyseren en controleren. Ook vindt in deze herkenbare ruimte voor innovatie en verdere professionalisering de afname van onze producten plaats.

Lees verder
 

Juiste afwerkingsniveau schroeftransportsysteem zorgt voor optimaal transportrendement

Een schroeftransportsysteem is opgebouwd uit een casco (behuizing) en een draai-ende schroef. Een juiste combinatie van beide elementen zorgt ervoor dat een pro-duct door stuwing van punt A naar punt B wordt getransporteerd. Om dit proces zo optimaal mogelijk te laten verlopen, ontwikkelde Van Beek zeven afwerkingsniveaus binnen een tweetal opties: een gewalste schroef en een uit losse schroefbladen op-gebouwde schroef. Maar wat is nu eigenlijk de meest ideale combinatie en waarom is een hoogglans gepolijste schroef niet per se geschikt voor het transporteren van alle producten?

Lees verder
 

Avans-studenten versterken team van Van Beek

Voor een half jaar laten ze de schoolboeken even in de kast staan en doen Max, Dirk en Daan praktijkervaring op tijdens een fulltime stage bij Van Beek. Ze werken ieder aan een eigen stageopdracht, maar over één ding zijn ze het eens: zo’n lange werkweek is wel even wennen.

Lees verder
 

RB Intermodal zet Dino’s wereldwijd in

Op vier strategische plekken in de wereld vormen de Dino’s bij RB Intermodal een belangrijke en waardevolle schakel in het transportproces van bulkgoederen. Deze internationale en innovatieve supply chain dienstverlener, gespecialiseerd in droge vaste stoffen, biedt logistieke oplossingen voor met name de chemische- en mijnindustrie. Een toegewijde samenwerking tussen RB Intermodal en Van Beek brengt grensverleggende mogelijkheden tot stand.

Lees verder
 

Terugkoopregeling Dino al drie decennia een duurzaam succes

Al zeker dertig jaar profiteert de processingmarkt van onze duurzame terugkoopregeling voor Dino bulkwagenvullers. Deze regeling is zo succesvol dankzij de onderscheidende degelijkheid en waardevastheid van deze mobiele stand-alone machine. “Bedrijven zijn er als de kippen bij als wij een refurbished Dino aanbieden, want ze zijn voordelig in aanschaf én circulair.”

Lees Verder
 

Van Beek dubbel vertegenwoordigd op de SOLIDS in Rotterdam

Op 2 en 3 oktober zijn wij natuurlijk van de partij in Ahoy Rotterdam. Dan wordt Solids Rotterdam, de vakbeurs voor de bulksector weer gehouden. Dit jaar staan we er zelfs met twee stands.

Lees verder
 

Vijftal afstudeerstagiairs aan de slag met drie projecten bij Van Beek

Van Beek heeft momenteel maar liefst vijf afstudeerstagiairs: Koen, Stefan, Mark, Maik en Niels. De twintigers gaan tot eind juni full focus aan de slag met drie afzonderlijke projecten binnen Van Beek en hopen aan het eind van de rit hun hbo-diploma op zak te hebben.

Lees verder
 

Sneller door ATEX typegoedkeur

Voortaan kunnen we sneller en voordeliger schroeftransporteurs voor een ATEX categorie 1 omgeving leveren. Wij hebben namelijk een ATEX typegoedkeur van notified body TÜV-Rheinland gekregen voor een groot deel van de machines die we voor categorie 1 maken.

Lees verder
 

Bühler Group al een kwart eeuw tevreden gebruiker Celsimix

De grootste fan van onze Celsimix voor het mengen van veelzijdige en lastige mengsels is al meer dan 25 jaar de Bühler Group uit Zwitserland. Bühler is een bekende systeem integrator die zich voornamelijk richt op mechanische en thermische process engineering. Het bedrijf is actief in meer dan 140 landen en heeft meer dan 13 duizend werknemers. “De samenwerking bevalt goed en we willen deze in de toekomst intensiveren”

Lees verder
 

Zijn wij al geLinked(in)?

We hebben nogal wat te vertellen, dat leest u met regelmaat in onze nieuwsbrief. Maar zit u liever boven op ons nieuws? Volg dan Van Beek op LinkedIn. Elke week posten wij onder andere ons heetste nieuws over schroefwarmtewisselaars en vijzelen wij uw kennis op. En altijd met een persoonlijk tintje.

Lees verder
 

Van Beek geeft terugkoopgarantie op ál haar machines

Met ‘Van Beek Refurbished’ verlengen wij de levensduur van onze machines. Zo dragen we bij aan het verduurzamen van de procesindustrie. Op alle schroeftransporteurs van Van Beek hanteren wij vanaf 1 december 2018 een terugkoopgarantie. Deze garantie geldt niet alleen voor de schroeftransporteurs die vanaf deze datum onze fabriek verlaten, maar voor alle machines die ooit door Van Beek zijn gebouwd. ‘Van Beek Refurbished’ is ontstaan uit een samenwerking met onze partner Surplus Select.

Lees verder
 

Experts beoordelen softwareprogramma Pionus als uniek en professioneel

Van Beek startte jaren geleden met het ontwerp van Pionus, haar eigen business softwareprogramma. Onafhankelijke specialist Skopos kreeg de vraag om het systeem te onderzoeken op functionaliteit en toekomstperspectief. De conclusie was lovend: “Groot voordeel van het systeem is de integratie van het pakket met de techniek”, vertelt Gerrit Vixseboxse, directeur bij Skopos. “Dat is echt uniek.”

Lees verder
 

Schroeftransporteurs snel reinigbaar met Van Beek Hypreme

Dankzij de innovatieve reinigingstechnieken van Van Beek kunnen ook schroeftransporteurs aan de strengste hygiënenormen voldoen. In sommige segmenten van de cosmetische, farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie werden schroeftransporteurs eerder niet als een optie gezien, maar de Hypreme-producten SpeedClean en EasyClean brengen daar verandering in.

Lees verder
 

Van Beek-directeur nieuwe voorzitter Machevo

De directeur van Van Beek Schroeftransport, Perry Verberne, is de nieuwe voorzitter van de Machevo & Bulk Vereniging. Tom Pruymboom (directeur van Ziemann Holvrieka) droeg het voorzitterschap aan Verberne over tijdens het netwerkevenement Machevo Connect op 4 december jl.

Lees verder
 

Van Beek verwelkomt vier stagiaires

Van Beek heeft weer vier nieuwe, talentvolle stagiaires in huis: Rick, Max, Patrick en Bennie. De studenten storten zich in verschillende vraagstukken van Van Beek en hopen aan het einde van hun stage met een oplossing te komen.

Lees verder
 

Van Beek schenkt schroeftransporteur aan opleider ROVC

Van Beek heeft opleidingscentrum ROVC een schroeftransporteur geschonken. Met deze machine ondersteunt Van Beek de technische opleidingen die ROVC geeft. Op donderdag 6 september jl. overhandigde Perry Verberne, directeur van Van Beek, de schroeftransporteur aan Roel Greutink, Manager Business Development bij ROVC. Volgens Greutink is de schroeftransporteur een welkome aanvulling op hun machinepark: “Onze cursisten leren zo in de praktijk werken met apparaten die ze later in hun werkomgeving terugzien.”

Lees verder
 

Onze Twister wint vakprijs én publieksprijs PIP 2018

Met onze nieuwe baanbrekende schroefwarmtewisselaar heeft Van Beek zowel de vakprijs als de publieksprijs van de Proces Innovatie Prijs (PIP) in de wacht gesleept. Onze directeur, Perry Verberne, mocht woensdag 3 oktober jl. twee keer naar voren komen om de prijzen in ontvangst te nemen. De prijsuitreiking vond plaats op de vakbeurs Industrial Processing in Utrecht.

Lees verder
 

Liner Filler maakt container perfect voor bulkvervoer

20 ft containers zijn in veel gevallen ideaal voor bulktransport. Hun vierkante vorm maakt ze efficiënt in ruimtegebruik en ze zijn eenvoudig per vrachtwagen, spoor of schip te vervoeren. Er was echter een nadeel: hoe krijg je een 20ft container snel gevuld? Als die vraag u ervan heeft weerhouden deze containers te gebruiken, lees dan verder. Wij hebben namelijk het antwoord gevonden.

Lees verder
 

‘Twister’ genomineerd voor Proces Innovatie Prijs

Met de ‘Twister’, ons nieuwste type in de lijn van Celsius schroefwarmtewisselaars, zijn wij genomineerd voor de Proces Innovatie Prijs (PIP). De Twister is een verticale schroefwarmtewisselaar en speciaal ontworpen voor het verwerken van viskeuze producten in de voedsel- en petrochemische industrie. Het uitreiken van deze prijs is een initiatief van de Machevo & Bulk Vereniging en zal plaatsvinden op 3 oktober a.s. tijdens de vakbeurs Industrial Processing 2018 van WoTs. U kunt online stemmen op de publieksprijs van de PIP tot 18 september a.s.

Lees verder
 

Van Beek geeft vmbo’ers kijkje in de toekomst

Leerlingen van het Willem van Oranje College uit Wijk en Aalburg maakten op 20 juni jl. kennis met hun mogelijk toekomstige werkplek tijdens een bezoek aan Van Beek. Dit gebeurde tijdens de tweede editie van de vmbo Doe Dag, een initiatief van Van Beek, Breman Zuid en Van Delft Groep.

Lees verder
 

Bouman en Evoluon verfijnen sfeer bij vierde editie Solids Select Lunch

Door de vlotte en humoristische presentatie van econoom en journalist Mathijs Bouman zat de sfeer er 30 mei jl. goed in bij de Solids Select Lunch. Het was de vierde keer dat Van Beek en Vakblad Bulk deze speciale lunch organiseerden voor hun partners en klanten. Maar liefst 52 geïnteresseerden kwamen samen om in een ongedwongen sfeer bij te praten met mensen in hetzelfde werkveld.

Lees verder
 

Dino heeft stof-oplossing voor iedere verlading

De Dino mobiele bulkwagenvuller is mobiel inzetbaar en verlaadt snel, simpel en veilig. Maar hoe zit het eigenlijk met het tegengaan van stofontwikkeling tijdens het verladen? Heeft een mobiele bulkwagenvuller daar ook oplossingen voor? Van Beek heeft tientallen jaren ervaring als het gaat om verladingen en in die tijd heeft het bedrijf tal van innovatieve oplossingen ontwikkeld.

Lees verder
 

Betere ontwerptekeningen dankzij lascursus

Om onze kennis over verschillende lastechnieken te vergroten organiseerde onze Van Beek Academy een theoretische lascursus. Ook medewerkers die op kantoor de ontwerpen tekenen namen hieraan deel.

Betere ontwerptekeningen dankzij lascursus
Lees verder
 

Zakkenverdichter nu ook voor big bags

Om de verwerking van lege zakken zo efficiënt, goedkoop en milieuvriendelijk mogelijk te laten plaatsvinden, ontwierp Van Beek de zakkenverdichter. Wist u dat onze zakkenverdichter voortaan ook met gemak big bags comprimeert?

Lees verder
 

360 graden camera zorgt voor efficiënter productieproces

Schroeftransporteurs zijn maatwerk. Voor onze engineering is het belangrijk dat de locatie waar onze machine komt te staan duidelijk in kaart gebracht is. Om dat inzicht te verbeteren heeft Van Beek een nieuw hulpmiddel: de 360 graden camera.

Lees verder
 

Vijf stagiairs op drie projecten

Van Beek heeft sinds deze maand vijf nieuwe stagiairs in huis: Lars, Django, Stijn, Mike en Robert. Deze studenten werken aan drie verschillende projecten op het gebied van IT, marketing en automatisering. Alle vijf hopen begin deze zomer zowel hun projecten als hun studie af te ronden.

Lees verder
 

Kluitenbrekers bewijzen zich bij Shell

Met hulp van onze kluitenbrekers draaien de asverwerkende SARU-units van Shell in Pernis weer op volle toeren. “De kluitenbrekers hebben bewezen te voldoen aan de behoeften van onze fabriek”, zegt proces engineer bij Shell Mario Graca. Bij dit soort grote projecten gaat Shell uiteraard niet over één nacht ijs. Uitgebreide besprekingen en tests op locatie gingen aan de installatie vooraf.

Lees verder
 

Hoogwaardige kalk uit eierschalen met eierschaaldroger

Voor het drogen van vergruisde eierschalen in een continu industrieel proces hebben wij de eierschaaldroger ontwikkeld. Deze droger verhit de eierschalen tot 130 graden met als resultaat een kiemvrije, fijnkorrelige en hoogwaardige kalk met een vochtgehalte van maximaal 1%.

Lees verder
 

Ik zit bij Van Beek echt op m’n plek, direct al vanaf dag één

Het was de bedoeling dat Marleen slechts drie weken ondersteuning zou bieden, maar na drie keer bijna afscheid te hebben genomen werkt Marleen ondertussen al 12 jaar bij Van Beek.

Marleen is projectleider. Ze vertelt enthousiast over haar baan: “Ik vind mijn werk zo leuk door de afwisseling. Je moet regelmatig op locatie bij de klant een transporteur inmeten, daarna teken ik een ontwerp in 3D.

Lees verder
 

Verticale silomenger creëert massastromen binnen mengsilo

Voor het mengen en homogeniseren van goed lopende, droge stoffen van verschillende grootte en met verschillende stortgewichten heeft Van Beek de verticale silomenger ontwikkeld. De silomenger creëert massastromen binnen de mengsilo, de werking is te vergelijken met die van een chocoladefontein. 

Lees verder
 

Logistiek medewerker opgevolgd door transportrobot

Het zal u niet verrassen: bij de productie van onze hoogwaardige schroeftransporteurs zijn aardig wat onderdelen nodig. Onze voormalig logistiek medewerker Arie zorgde ervoor dat iedereen in de productie het materiaal binnen handbereik had dat hij nodig heeft om zijn werk te doen. Maar toen ging Arie met een welverdiend pensioen. Wat nu?

Lees verder
 

Interview Roel Kneepkens alias Mr. Bulktruckloader

Sales manager Roel Kneepkens kan aankomend jaar een jubileum vieren, want het is dan 12,5 jaar geleden dat hij bij Van Beek aan de slag ging. Hij heeft een brede technische achtergrond waardoor hij goed kan meedenken met zijn klanten.

Kneepkens is gemiddeld drie dagen op kantoor en twee dagen per week bij klanten op locatie aan het werk. "Dat zijn voornamelijk system integrators en grotere engineeringbureaus die eindgebruikers zoals Shell en DSM begeleiden in het opzetten van nieuwe productie plants en -lijnen."

Lees verder
 

Feed Valid krijgt langste verticale transportschroef

Soms krijgen we vragen die we niet elke dag krijgen. Of we een rvs transportschroef van 17,5 meter uit één stuk kunnen maken bijvoorbeeld. De Van Mourik Group had twee lange schroeven nodig om silo’s van Feed Valid (voorheen Covaco) uit Poederoijen te vullen. Zo lang hadden we ze nog niet gemaakt, maar al snel hadden we berekend dat wij dit kunnen en dus gingen we aan de slag.

Lees verder
 

Reijnders verlaadt cokes snel, stofvrij en veilig met Dino

Ooit begonnen als transportbedrijf en geëvolueerd tot handelsonderneming in kolenproducten. Dat is in een notendop de geschiedenis van Reijnders BV  uit Boxtel. De nieuwste stap in deze evolutie is de aanschaf van een Dino mobiele bulkwagenvuller. “Dankzij de Dino kunnen we veel meer werk verzetten voor onze klanten”, zegt productieplanner Ruud van Kollenburg. Maar er zijn nog belangrijkere voordelen die hem tot een tevreden klant maken.

Lees verder
 

Van eerstejaars stagiaire naar Sales Support

Wie Van Beek belt, heeft normaal gesproken een grote kans Birgit aan de lijn te krijgen. De afgelopen maanden was ze echter met zwangerschapsverlof. Ze is 18 augustus bevallen van een prachtig meisje, Maud genaamd.

De broer van Maud, Job, is 22 augustus 3 jaar geworden. Het is dus allemaal niet nieuw meer voor Birgit. Vanaf 4 december a.s. versterkt ze ons team weer. Is dat een moeilijke overschakeling? 

Lees verder
 

Brede blik op droogketen tijdens excursie NWGD

De werkgroepleden van de Nederlandse Werkgroep Drogen brachten op woensdag 25 oktober jl. een bezoek aan onze nieuwe locatie. Tijdens de rondleiding hebben we de focus gelegd op de grote mate waarin wij werkprocessen automatiseren. De circa 20 excursiedeelnemers konden met eigen ogen zien hoe de CAD-integratie in ons ERP-systeem in de praktijk werkt.

Lees verder
 

Krachten gebundeld voor high-end LIW-feeder

In de voedingsmiddelen-, farmaceutische en chemische industrie zien we steeds meer vraag naar een nauwkeurige en betrouwbare dosering volgens recept in de proceslijn. Om op dit gebied het beste van het beste te kunnen leveren, zijn we de samenwerking aangegaan met weegspecialist PENKO en ontwikkelden de LIW (Loss in Weight)-feeder.

Lees verder
 

Derde Dino voor logistiek dienstverlener Wessem

De logistieke dienstverlener Wessem Port Services Group uit Stein heeft haar derde Dino mobiele bulkwagenvuller bij Van Beek aangekocht. Daar is een goede reden voor, zegt commercieel directeur van Wessem; Peter van Gemert. “We zijn zeer tevreden vanwege de flexibiliteit, het gemak bij het schoonmaken, de relatief lage investering en de waardevastheid.”

Lees verder
 

Steeds toewerken naar een mooi eindresultaat

De finesse van het vak leer je pas na jaren, dat verklaart het buitengewoon talent van onze lasser en constructeur; Eric van Eijma. Hij is geboren op Curaçao en nam daar als jochie van 6 jaar voor het eerst de elektrode ter hand. Eric zag zijn buurman hekwerken lassen en dacht: "Dat kan ik ook!"

Lees verder
 

Schroeftransport in de vleessector: schoner, efficiënter en veiliger

Een schroeftransporteur is niet altijd het eerste waar veel bedrijven in de vleessector aan denken als ze hun vleesproduct van de ene naar de andere procesmachine willen laten transporteren. Maar onze schroeftransporteurs hebben zich ook in de vleesverwerkingsindustrie al meer dan bewezen. Ten opzichte van de alternatieven zoals transportbanden en elevatoren zijn er heel wat voordelen te benoemen.

Lees verder
 

Burgemeester en wethouders op bezoek bij Van Beek

Burgemeester Jan Hamming en de wethouders van Heusden zijn vorige week bij ons op bedrijfsbezoek geweest. Onze verhuizing naar het nieuwe pand had de nieuwsgierigheid van het college gewekt en wij vertellen natuurlijk graag over onze aanpak. Vrijwel direct na afloop doken op LinkedIn de eerste enthousiaste posts op.

Lees verder
 

Van Beek opent deuren voor de toekomst

Dit jaar werd voor het eerst de vmbo Doe Dag georganiseerd. Dit initiatief van Breman, van Delft en van Beek nodigt vmbo’ers uit om een dagje mee te kijken bij een bedrijf. Afgelopen maand was het zo ver. Daarnaast kwamen er in het kader van het project ‘Vrienden van De Overlaat’ ook een groep leerlingen van De Overlaat in Waalwijk. Het project moet er voor zorgen dat bedrijven meer betrokken worden in het onderwijs.

Lees verder
 

Nieuwe Duitse agent voor toenemende vraag naar Dino

Transportbedrijven krijgen steeds vaker de vraag of zij de op- en overslagprocessen van hun klanten kunnen overnemen. Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zijn op dit gebied geen uitzondering en hier is dan ook steeds meer vraag naar onze mobiele bulkwagenvuller; de Dino.

Lees verder
 

Een ‘Van Beek’ doet het gebruikt ook prima

Handelsbedrijf Surplus Select uit Swifterbant is in korte tijd uitgegroeid tot een gerenommeerde handelaar in gebruikte machines voor de bulkindustrie. Eigenaar Rick Soepenberg heeft veel goede ervaringen opgedaan met onze schroeftransporteurs. “De meeste klanten uit hoogwaardige industrieën zijn bekend met Van Beek. Maar als dat niet zo is, dan gaat hun interesse zodra ze in ons magazijn zijn toch vaak meteen uit naar de Van Beek-machines.”

Lees verder
 

Koninklijke belangstelling voor Smart Dino

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn liet zich op 24 april jl. op de Hannover Messe uitgebreid voorlichten over de toepassing van Smart Industry op onze Dino bulkwagenvuller. Wij voelen ons erg gevleid met deze prinselijke belangstelling. Prins Constantijn bezocht op de beurs het Holland IT & Smart Industry House. Daar raakte hij in gesprek met Eveliene Langedijk, directeur van UVS Industry Solutions. Langedijk gebruikte onze hoogvuller (op de foto zichtbaar achter Prins Constantijn) om uit te leggen hoe met behulp van software en big data slim onderhoud aan onze Smart Dino kan worden uitgevoerd.

Lees verder
 

Efficiënt verkleinen met cryogene schroefwarmtewisselaar

Om bulkgoederen in een proces voor te bereiden voor vermaling heeft Van Beek de cryogene schroef ontwikkeld. Bij het verlaten van de schroef zijn de bulkgoederen klaar voor vermaling in bijvoorbeeld een stiftenmolen. Deze schroefwarmtewisselaar is ook geschikt voor processen waarbij het belangrijk is dat producten in korte tijd (snel) moeten afkoelen, bijvoorbeeld in de voedingsmiddelenindustrie of in chemische processen om bepaalde producteigenschappen toe te kennen.

Lees verder
 

Ontdek hoe de Dino uit het ei komt

Om een krachtige Dino op de wereld te zetten komt er heel wat kijken. In een glimp ziet u in deze film wat er van begin tot eind gebeurt bij de totstandkoming van onze mobiele bulkwagenvuller; de Dino. Alle facetten, van overleg met de klant tot productie en afname, komen in deze bondige maar boeiende film aan bod. 

Lees verder
 

De ‘Smart Dino’, een logische stap in kostenbesparing

Zoals bekend werken we aan het ‘smart’ maken van onze mobiele bulkwagenvuller Dino. We rusten de Dino uit met sensoren om bijvoorbeeld te kunnen voorspellen wanneer onderhoud nodig is. Om te voorkomen dat we zelf het wiel opnieuw uitvinden werken we hiervoor samen met een partner die onze visie deelt en al veel ervaring heeft op dit gebied; UVS Industry Solutions. Directeur van het bedrijf Eveliene Langedijk licht toe waarom is besloten de Dino 4.0 te ontwikkelen.

Lees verder
 

Stortkabinet voor veilige verlading en stofvrije werkplek

Onderschat niet de hoeveelheid fijnstof die vrijkomt bij het verladen van stortgoed. Of het nu met een schep, vanuit een zak, big bag of shovel gebeurt. Voor een Arbo veilige verlading en het terugdringen van fijnstof is ons stortkabinet een ideale oplossing. Daarbij beschermt een stortkabinet niet alleen tegen stofemissies, het verhoogt ook de productiecapaciteit en minimaliseert het productverlies.

Lees verder
 

Tegendraadse schroef voor opwarmen vloeistof

Bij de ontwikkeling van een nieuw type schroefwarmtewisselaar voor vloeistoffen hebben we letterlijk in tegengestelde richting gedacht. De schroef dient in deze nieuwe schroefwarmtewisselaar namelijk om de beweging van het product te vertragen in plaats van het te transporteren. Om deze tegendraadse innovatie sneller te kunnen ontwikkelen ontvingen wij 30 duizend euro subsidie van de Stichting Metal Valley.

Lees verder
 

Interview met George Sterrenberg, hoofd logistiek

Het eerste contact voor degenen die zich bij de expeditie van Van Beek melden is al jaren George Sterrenberg. Hij houdt in de gaten of bestellingen op tijd bevestigd en geleverd worden, ontvangt en controleert binnenkomende goederen, houdt de voorraad in het magazijn op peil en zorgt dat alles op orde en netjes blijft.

Lees verder
 

Dino maakt value added logistics mogelijk voor RL-TRANS

De Finse logistieke dienstverlener RL-TRANS maakte net als veel andere logistieke bedrijven een ontwikkeling door waarbij de aanschaf van onze mobiele bulkwagenvuller Dino haast vanzelfsprekend is. Als extra service naar hun klant regelt het bedrijf nu de op- en overslag van bulkgoederen en daarvoor is een Dino een perfecte oplossing. “We zijn zeer tevreden met de prestaties van onze Dino”, zegt Market Manager Andreas Lindedahl van RL-TRANS. 

Lees verder
 

Monteert een robot straks de schroeftransporteurs bij Van Beek

Kan een robot de boutverbindingen van een machine op maat, bijvoorbeeld een schroeftransporteur, aandraaien? Dat is de centrale vraag van een breed onderzoeksproject waar Van Beek in deelneemt. Bij het project onder de noemer ‘(G)een moer aan’ zijn onder meer TNO, coöperatie Brainport Industries en de hogescholen Fontys en Avans betrokken.

Lees verder
 

Kluitenbreker Van Beek verpulvert brokken razendsnel

Voor het verkleinen van brokken, klonten of agglomeraten in de voedingsmiddelen- of chemische industrie heeft Van Beek een robuuste kluitenbreker ontwikkeld. Voor een groeiend aantal fabrikanten is de kluitenbreker of klontenbreker inmiddels een onmisbaar onderdeel aan het begin van hun proceslijn.

Lees verder
 

Van Beek levert razendsnel filtersysteem voor bulkpoeder aan Wide Scope

Van Beek heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan een systeem dat razendsnel bulkpoeder filtert.  Wide Scope in het Belgische Gent ontwikkelde dit laad- en filtersysteem en zocht een partner om het te realiseren. "De samenwerking met Van Beek heeft tot een zeer goed eindresultaat geleid", zegt plant manager Gert Bert.

Lees verder
 

Massastromen in schroeftransporteurs beheersen

Dankzij een unieke samenwerking tussen Van Beek Schroeftransport en weegspecialist Penko Engineering is het nu mogelijk realtime bij te houden hoeveel product de schroef transporteert. Dit biedt talloze mogelijkheden.

Lees verder
 

"Het is maar voor eventjes", zei hij er nog bij.

Eigenlijk was hij op 60-jarige leeftijd al met pensioen vertrokken, maar toch werkt de 76-jarige Adri Eekels nog altijd bij Van Beek. "Niet lang na mijn pensionering kwam ik een keertje buurten, toen heeft de directeur-eigenaar mij even apart genomen om te vragen of ik zin had om halve dagen te werken. 'Het is maar voor eventjes', zei hij er nog bij."

Lees verder
 

Welkom op Solids Antwerpen 2016

Amai zeg! Op Solids Antwerpen treft u op 19 en 20 oktober a.s. werkelijk alle innovaties in het bewerken en verwerken van vaste stoffen bij elkaar. Elf geselecteerde innovaties worden uitgelicht in de ‘Innovations on Tour’, de weegschroef van Van Beek en Penko Engineering is er daar een van!

We nodigen u graag uit om op onze stand deze weegschroef zelf uit te proberen. En voor u als goede relatie van Van Beek ligt een powerbank klaar als u het geheime codewoord weet… Daarover later meer.

Graag tot ziens op onze stand J4300!

Lees verder
 

Toevoerschroef op maat overtuigt melkpoederfabrikant

De aanvoer regelen voor een verticale doseerschroef is doorgaans geen lastige opgave. Vanwege de zeer beperkte ruimte bij een grote melkpoederfabrikant in Zwitserland was echter een stukje expertise nodig zoals alleen Van Beek Schroeftransport dat kan bedenken. "Het is erg fijn dat Van Beek zo met ons heeft meegedacht in praktische oplossingen", zegt Jeroen van der Velden van Premier Tech Chronos.

Lees verder
 

Schuine opvoer slibconcentraat kinderspel voor schroeftransporteur

Champignonverwerker Prochamp zocht voor een nieuwe afvalwaterzuivering een manier om slibconcentraat onder een schuine hoek van 40 graden naar een container te vervoeren. Hun vaste leverancier voor schroeven kon niet garanderen dat een transportschroef dit kon. Van Beek Schroeftransport pakte deze uitdaging wel met beide handen aan. "Wij hebben namelijk veel ervaring met soortgelijke situaties bij eerdere projecten", verklaart sales engineer Peter Verhoeven van Van Beek.

Lees verder
 

Doseerschroef Van Beek vult alles perfect af

Voor het procesmatig vullen van verpakkingen, flessen, zakken of emmers is de doseerschroef van Van Beek al decennia een geliefde optie bij fabrikanten in de chemische- en voedingsmiddelenindustrie. Op basis van de ervaring die is opgedaan bij honderden fabrieken heeft Van Beek een standaardmodel ontwikkeld. Dit model is dankzij eenvoudig te monteren opties inzetbaar in vrijwel iedere situatie.

Lees verder
 

Transportschroeven doorstaan duurproef bij Veolia Polymers

Veolia Polymers in Vroomshoop onderwerpt de transportschroeven van Van Beek al ruim twee decennia aan de ultieme duurproef. De schroeven draaien dag en nacht door om kunststof maalgoed te transporteren en homogeniseren. Onlangs heeft Van Beek tientallen eigen schroeven in de fabriek gereviseerd.

Lees verder
 

Zekerheid voor Hoogheemraadschap

Het is voor het hoogheemraadschap Hollands NoorderKwartier (HHNK) geen optie dat hun slibdrooginstallatie langere tijd stil komt te liggen. Daarom zijn met Van Beek duidelijke afspraken gemaakt om dit te voorkomen. Inmiddels draait de installatie al vijf jaar op volle toeren.

Lees verder
 

Van Beek’s Liner Filler vult container liners razendsnel

Voor het razendsnel verladen van bulkgoederen in 20ft containers hebben wij de Liner Filler ontwikkeld. Deze schroeftransporteur, ook wel containervulschroef genoemd, is razendsnel; in minder dan een half uur is een container liner voor zeker 85% gevuld!

Lees verder
 

Laat die zomer maar komen!

Het is zomer, wat inhoudt dat ook de vakantietijd weer bijna aanbreekt. Ook tijdens de vakantieperiode in juli en augustus staan wij dagelijks voor u klaar!

Lees verder
 

ARN bespaart tonnen met schroeftransporteurs

In een splinternieuwe fabriek in Tiel recyclet ARN sinds 2011 met veel succes shredderafval van sloopauto's. Het proces in een nieuwe fabriek loopt nooit direct vlekkeloos en ARN was geen uitzondering: de geïnstalleerde Z-elevatoren sleten veel sneller dan verwacht en dat gaf gigantische onderhoudskosten. Dat probleem is verholpen nu de bandtransporteurs zijn vervangen door schroeftransporteurs van Van Beek.

Lees verder
 

Smart Industry maakt Dino-bulkwagenvullers slim

Een Dino-bulkwagenvuller die zelf een seintje verstuurt als een onderdeel niet lekker loopt of als onderhoud nodig is. In moderne taal zijn daar verschillende termen voor: Smart Industry, the internet of things of Industry 4.0. Van Beek laat zien dat deze nieuwe ontwikkeling het mogelijk maakt om met een al jaren bestaand vertrouwde machine opnieuw voorop te lopen: onder de naam ‘Dino Wireless Monitoring System’.

Lees verder
 

Celsimix: ontwikkeld voor veelzijdige en lastige mengsels onder gecontroleerde temperatuur.

Voor toepassingen die standaardmengers in de voedingsmiddelen- en chemische industrie niet aankunnen heeft Celsius de Celsimix ontwikkeld. Het begon als een project om caramel en noten te mengen, maar inmiddels maakt ook de chemische industrie dankbaar gebruik van deze bijzondere menger.

Lees verder
 

Zakkenverdichter Van Beek ideaal voor efficiënte en goedkope afvoer lege zakken

Productiebedrijven gebruiken vaak grondstoffen in zakken bij hun processen. Als een bedrijf de verwerking van de geleegde zakken niet in het proces integreert, bedreigen de lege zakken de voortgang, de veiligheid en de uitstraling van de fabriek. Om de verwerking van lege zakken zo efficiënt, goedkoop en milieuvriendelijk mogelijk te laten plaatsvinden, heeft Van Beek de zakkenverdichter ontworpen.

Lees verder
 

Dino-bulkwagenvuller verovert Tsjechië via nieuwe agent Hennlich Engineering

In Oost-Europese landen verrijzen steeds meer productie-fabrieken die aan het westen gelieerd zijn. Een logisch gevolg is dat in deze landen ook steeds meer bulktransport plaatsvindt en daarmee stijgt vanzelf de behoefte aan een mobiele bulkwagenvuller zoals de Dino. Van Beek is dan ook verheugd aan te kondigen dat een geschikte agent is gevonden voor de verkoop van de Dino in Tsjechië.

Lees verder
 

Van Beek blijft aan in bestuur Machevo

Perry Verberne, algemeen directeur van Van Beek, is toegetreden tot het bestuur van de Machevo & Bulk Vereniging. Hij treedt in de voetsporen van de directeur eigenaar van Van Beek, die het tijd vond voor nieuw bloed in het bestuur. De bestuurswissel vond plaats tijdens de Algemene Ledenvergadering van de vereniging op 7 december jl. in de Jaarbeurs Utrecht. Verberne ziet veel mogelijkheden voor Machevo die hij graag zou benutten.

Lees verder
 

Op zoek naar de beste manier om een monster van uw product te nemen?

Het controleren van uw product tijdens het verwerkingsproces is van groot belang om de kwaliteit op peil te houden. Maar hoe neemt u op een veilige manier een representatief monster zonder het hele proces stil te hoeven leggen? Hiervoor heeft Van Beek de Sample Screw ontwikkeld: een innovatieve eenvoudig te reinigen monsternemer.

Lees verder
 

Van Beeks innovatieve SpeedClean in de race voor Accenture Innovation Award

Van Beeks innovatieve schroevenreinigingsmethode SpeedClean dingt mee naar een prijs in de Accenture Innovation Awards. Het concept dat het reinigen van schroeftransportsystemen drastisch versnelt is geaccepteerd in de categorie smart manufacturing.

Lees verder
 

Kansen grijpen in de opkrabbelende Spaanse economie

Wie samenwerking in het buitenland zoekt, denkt niet meteen aan Spanje. De economie staat niet bekend als robuust en Spaanse bedrijven zijn vaak niet actief op zoek naar samenwerking over de eigen grenzen. Toch werkt Van Beek al twee jaar succesvol samen met haar Spaanse agent Codols, een bedrijf gespecialiseerd in de behandeling en verwerking van vaste stoffen (met name poeders en korrels).

Lees verder
 

Archief